Şiddet olaylarının arttığı Nijerya'da kral öldürüldü karısı kaçırıldı!

Nijerya Kralı Segun Aremu öldürüldü. Bir grup silahlı saldırganın saraya baskın düzenlemesiyle öldürülen Aremu'nun eşinin de kaçırıldığı kaydedildi.

Şiddet olaylarının kontrolden çıktığı Nijerya'da kral Segun Aremu öldürüldü. Edinilen bilgiye göre bir grup silahlı saldırganın sarayına baskın düzenlediği Aremu'nun eşini ve bir kişiyi daha kaçırdığı belirtildi. 

Nijerya'nın güneybatısında gerçekleşen saldırıyı kimin ya da kimlerin düzenlediği ve fidye isteyip istemedikleri henüz belirlenemedi. Öte yandan saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için polis harekete geçti. 

Kwara eyaletinde işlenen cinayetle ilgili açıklama yapan Vali AbdulRahman AbdulRazaq, şoke edici bulduğu olayları için “iğrenç” olarak niteledi. Vali, "Failleri mutlaka yakalayacağız ve bunun onların insanlığa karşı işlediği son suç olmasını sağlayacağız" dedi.

 NİJERYA'DA İNSAN KAÇIRMANIN CEZASI İDAM AMA...

Nijerya'da insan kaçırma suçunun cezası idam olmasına rağmen fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanıyor. Silahlı kişiler, genelde ülkenin kuzeyindeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep ediyor.

Nijerya’da yasalar, durum ne kadar kötü olursa olsun fidye parasını ödemeyi yasaklıyor. Ancak mağdurlar, yetkililere güvenmediğinden dolayı ödemeyi yapıyor.

Ülkede geçen yılın mayıs ayından beri 4 bin kişinin kaçırıldığını belirtiliyor.

Nijerya, ülkenin farklı bölgelerinde silahlı çetelerin yanı sıra terör örgütleri Boko Haram ve IŞİD’in Batı Afrika kolu ISWAP'ın saldırılarıyla karşı karşıya bulunuyor.

Nijerya’da kaç tane olduğu bilinmeyen krallar, anayasal bir statüye sahip olmasa da toplumda saygın bir konuma sahip.

Şiddet olaylarının arttığı Nijerya'da kral öldürüldü karısı kaçırıldı! ile ilgili etiketler Nijerya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.