Sıcak havalar nedeniyle kitlesel ölümler olabilir!

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu katıldığı bir televizyon programında iklimde yaşanan anormallikleri değerlendirdi. Kadıoğlu'nun 'Sıcak havalar nedeniyle kitlesel ölümler olabilir' sözleri büyük dikkat çekti.

Dünya'nın batısı soğuktan donarken, doğusu ise kuraklık tehlikesi altında. İklimde yaşanan bu anormallik, CNN TÜRK Hafta Sonu programında ele alındı.

Hakan Çelik'in sorularını yanıtlayan İTÜ Öğretim Üyesi ve Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, çok önemli uyarılarda bulundu.

"KİTLESEL ÖLÜMLERE YOL AÇABİLİR"

Türkiye'nin ciddi bir kuraklık tehlikesi altında olduğunu açıklayan Kadıoğlu, sorunun bunun sınırlı olmadığını da vurguladı. İklim değişikliği nedeniyle yükselecek sıcaklıkların Türkiye'de kitlesel ölümlere yol açabileceğini söyleyen Kadıoğlu, 2003'te Fransa'da yaşananları örnek gösterdi.

Özellikle yaşlı ve çocukların büyük risk altında olduğunu dile getiren Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, soğuk havalara karşı belediyelerin önlem alabildiğini, ancak sıcak havalara karşı ne yapılabileceğinin bilinmediğini söyledi.

Sıcak havalar nedeniyle kitlesel ölümler olabilir! ile ilgili etiketler ölüm CNN Mikdat Kadıoğlu İTÜ miktad kadıoğlu iklim değişiklikleri kuraklık kitlesel hakan çelik
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.