Sibirya'da hava sıcaklığı 38 derece

Dondurucu soğukları anlatmak için zaman zaman "Sibirya soğukları gibi" denir. Ancak cumartesi günü Sibirya'da ölçülen hava sıcaklığı bu cümleyi artık anlamsız kılacak nitelikte. Çünkü dereceler cumartesi günü tam artı 38 dereceyi gördü. Bu sıcaklık derecesi "Dünyanın sonu geldi" yorumlarına neden oldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre, Sibirya'nın kuzeydoğusundaki Verkhoyansk kasabasında Cumartesi günü hava sıcaklığı 38 dereceye ulaştı.

Bu hava sıcaklığı, Kuzey Kutup Dairesi'nde, kayıtların tutulmaya başlandığı 1885 yılından bu yana ölçülen en yüksek sıcaklık anlamna geliyor.

Ancak "Dünyanın sonu mu geliyor?" sorusunu gündeme getiren asıl kritik gelişme ise uzmanlara göre bu bölgenin dünyanın geri kalan yerlerinden iki katı aşkın hızda ısındığının tespit edilmiş olması.

Termometrelerde artı 38 derecenin görüldüğü Rusya'nın başkenti Moskova'nın yaklaşık 4 bin 800 kilometre doğusundaki Verkhoyanksk kasabası, dünyanın en soğuk bölgeleri arasında yer alıyor.

Verkhoyanksk kasabasında sıcaklıklar sık sık eksi 50 derecenin altına düşüyor. Kasabada 1892'de sıcaklık eksi 67,8 dereceye kadar düşmüştü. 

 

Sibirya'da hava sıcaklığı 38 derece ile ilgili etiketler sibirya BBC türkçe Hava sıcaklığı