Siber Eraslan, Ömer Tuğrul İnançer'i bu satırlarla uğurladı

Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden Ömer Tuğrul İnançer, pazartesi günü son yolculuğuna uğurlandı. İnançer'e duygusal satırlarla veda eden Star gazetesi yazarı Siber Eraslan, "Elele tutuşarak gözyaşı içinde yanıp tutuşan sevdalılarının selavatlarıyla, ilahileriyle, dualarıyla, tekbirleriyla, huu... huu...larıyla bir güz günü, gönlümüzü ıssız, üşümüş, yoksul, kimsesiz bırakıveren bu soylu yolcu da kim imiş?" dedi.

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Türk düşünce hayatının önemli isimlerinden Karagümrük Cerrahi Tekkesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Tuğrul İnançer pazartesi günü son yolculuğuna uğurlandı. İnançer'in Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra çok sayıda seveni katıldı.

Star gazetesi yazarı Siber Eraslan, İnançer'in vefatı ve cenazesi sonrası duygusal bir yazı kaleme aldı. Eraslan, "Elele tutuşarak gözyaşı içinde yanıp tutuşan sevdalılarının selavatlarıyla, ilahileriyle, dualarıyla, tekbirleriyla, huu... huu...larıyla bir güz günü, gönlümüzü ıssız, üşümüş, yoksul, kimsesiz bırakıveren bu soylu yolcu da kim imiş?" ifadelerini kullandı.

Siber Eraslan'ın "Niçin o gülü koklayıp, çekerler içlerine?" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Nurettin Cerrahi Tekke'sinden çıkıp da, Fatih Camii'ndeki elvedasına, omuzlar üstünde, bir denizde nazlı nazlı salınır edasıyla giden bu güzel de kim imiş? Kim imiş bu hazret, insanın kalbinde derhal haşyet uyandıran adeta cennetten düşmüş gibi bir yeşil, bir vuslat gemisi gibi süzülürken o ihtişamlı sandukası, bu geçerken yeri göğü selama durduran da kim imiş? Elele tutuşarak gözyaşı içinde yanıp tutuşan sevdalılarının selavatlarıyla, ilahileriyle, dualarıyla, tekbirleriyla, huu... huu...larıyla bir güz günü, gönlümüzü ıssız, üşümüş, yoksul, kimsesiz bırakıveren bu soylu yolcu da kim imiş?

Nurettin Cerrahi Dergahı'nın postnişini, Fatih Karagümrük'teki Türk Tasavvuf Musıkisi ve Folklorunu Araştırma ve Yaşatma Vakfı'nın Başkanı, Ömer Tuğrul İnançer hocamız, alem-i cemale göç eyledi. Tarikat cevherindeki namıyla; Ömer Tuğrul Muradi el-Cerrahi el-Halveti Efendi, Hakkın rahmetine kavuştu... Biz onu sevenlerinin diliyle 'Tuğrul Baba' ismiyle bilirdik. Rahmet Ayşe Şasa Ablamız, kendisinden böyle bahsettiği için, onun aşkla bağlı kalbinin bizim kalbimizdeki nakşı da hep böyle kalmış: 'Baba'...

Nedir bu milletin babasızlıktan çektiği... Her evlat babasının sırrıdır der arifler, bizdeyse evlatlarla babaların arasında perdeler, bulutlar, uzaklıklar, mesafeler, kopuşlar, hatta reddi miraslar... Modernizm adına bu milleti babasına düşman eyleyenler... Babasının musıkisine, babasının şiirine, ezanına, mescidine, sofrasına, kılığına, kıyafetine, bayramına, yasına uzak eyleyenler... Nedir bu milletin yaşadığı babasızlık? Belki de işte tüm bu hüzünlerin, kopuklukların, kimsesizliklerin, ruh üşümelerinin arasından, sırtımıza uzattığı o merhamet hırkası, kulağımıza fısıldadığı huu.. sedası yüzünden, 'Tuğrul Baba'ydı o...

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Siber Eraslan, Ömer Tuğrul İnançer'i bu satırlarla uğurladı ile ilgili etiketler Ömer Tuğrul İnançer vefat sibel eraslan
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.