"Ayasofya'ya ilk kez ayakkabısız giriyorum" dedi ve...

Ayasofya-ı Kebir Camii bugün tarihe geçecek bir organizasyon ile yeniden ibadete açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cuma namazına yoğun ilgi vardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan namaz sonrasında 350 bin kişinin Ayasoyfa'daki bu tarihi cuma namazına iştirak ettiğini duyurdu.

Erken saatlerde meydanları dolduran vatandaşların yüksek seviyede duygu yoğunluğu yaşadığı tarihi cuma namazında unutulmaz anlar yaşandı.

En az dışarıdaki vatandaşlar kadar cami içindeki davetliler de çok heyecanlıydı. Bu tarihi ana tanıklık eden SuperHaber mikrofonuna konuşan Star Gazetesi yazarı Sibel Eraslan yaşadığı mutluluğu aktarırken sevinç gözyaşları döktü.

"Ayasofya'ya ilk defa ayakkabısız giriyoruz" diyen Eraslan benzer bir temenniyi Mescid-i Aksa ve Kurtuba için de dile getirdi.

İşte Eraslan'ın o sözleri;

"86 yıl sonra esaretin kırıldığı gün Ayasofya'nın ve bizim için uzun bir rüya idi, uzun bir dua idi. Bugün o görülmüş rüyaların edilmiş duaların tabir edildiği bir gün Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin sağlam iradesiyle 86 yıldır aralıksız ettiği duaların yüzü suyu hürmetine Ayasofya'ya ilk defa ayakkabısız giriyoruz.

Bu bizi çok duygulandırıyor, çok büyük bir rüya idi Allah bize bunu nasibetti, Elhamdilüllah! İnşallah Mescid-i Aksa'nın da yasağı bir gün kalkar, inşallah Kurtuba'mızın da yasağı bir gün kalkar."

 

"Ayasofya'ya ilk kez ayakkabısız giriyorum" dedi ve... ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan cami Ayasofya Diyanet sibel eraslan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.