SGK'lılar maskeyi nereden alacak? Ücretsiz maske nasıl alınır? İstanbul Eczacılar Odası açıkladı!

SGK'lılar maskeyi nereden alacak? Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Virüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından 2.900 kişi hayatını kaybetti. Sağlık açısından ülke genelinde önlemler alınmaya devam ediliyor. İstanbul Eczacılar Odası Başkanı bugün maske dağıtımı ile ilgili açıklama yaptı. Peki, SGK'lılar maskeyi nereden alacak? Ücretsiz maske nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

SGK'lılar maskeyi nereden alacak? Koronavirüs salgını dünya geneline yayılarak birçok kişinin ölümüne sebep oldu. Virüsün Türkiye'de de görülmesinin ardından ciddi sağlık önlemleri alınmaya devam ediliyor. Devlet tarafından hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirildi, camiler ve okullar geçici bir süreliğine kapatıldı. Eczanelerden ise ücretsiz maske dağıtımı yapılmaya devam ediliyor. İstanbul Eczacılar Odası sigortalı çalışanların maskeleri artık eczanelerden almayacağını açıkladı. Çoğu kişi SGK'lıların maskeleri nasıl alacağını merakla arama motorlarından araştırmaya devam ediyor.  Peki, SGK'lılar maskeyi nereden alacak? Ücretsiz maske nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

Eczane maske başvurusu nasıl yapılır, bedava maske hangi eczaneden ...

SGK'LILAR MASKEYİ NEREDEN ALACAK?

İstanbul Eczacılar Odası, sigortalı çalışanların maskelerini artık eczanelerden değil, iş yerlerinden temin edebileceğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın eczanelerimizden ücretsiz maske talebinde bulunmamaları önemle rica olunur" denildi.

İstanbul Eczacı Odası'nın yaptığı açıklamaya göre, artık kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde sigortalı olarak çalışan vatandaşlar eczanelerden ücretsiz maske alamayacak.

Yapılan açıklamada bu kişilerin çalıştıkları kurumlardan maske temin edebileceği ifade edildi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Eczanelerimizden ücretsiz maske dağıtımı esnasında yaşadığımız yoğunluğun azaltılması yönünde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) ile yaptığımız görüşmeler sonucunda yeni düzenlemeler yapılmıştır.

SSK'LILAR MASKELERİNİ İŞ YERLERİNDEN TEMİN EDECEKTİR

Buna göre; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar ile herhangi bir iş yerinde SSK'lı olarak çalışan vatandaşlarımız, eczanelerden dağıtılan ücretsiz maske sisteminden faydalanamayacaktır. Bu vatandaşlarımız, maskelerini çalıştıkları kurum ve iş yerlerinden temin edeceklerdir.

SGK'lılar maskeyi nereden alacak? Ücretsiz maske nasıl alınır? İstanbul Eczacılar Odası açıkladı! - Resim : 2

SGK'lılar maskeyi nereden alacak? Ücretsiz maske nasıl alınır? İstanbul Eczacılar Odası açıkladı! ile ilgili etiketler Eczane eczacı Türk Eczacıları Birliği SGK 2020 ücretsiz maske maske alımı maske nasıl alınacak eczaneden ücretsiz maske
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.