SGK yeni kararları tek tek açıkladı! Borçlara 6 ay erteleme

Deprem bölgesinde yaşayan vatandaşlar için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) kararlar peş peşe geldi. İşte SGK’nin aldığı yeni kararlar…

Türkiye’nin gördüğü en acı olaylardan biri olarak hem yüreklere hem de hafızalara kazınan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından meydana gelen yıkımlar, pek çok süreci değiştirdi. Bölgelerde bir yandan arama kurtarma çalışmaları; bir yandan da enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, kamu kurum ve kuruluşları da bundan sonraki süreç için kararlar almaya başladı. O kararların sonuncusu Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan (SGK) geldi.

Yeni kararlar alan SGK, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak adına tedbiren birtakım kararlara imza attı. Özellikle 6 Şubat’a kadar olan borçlara ilişkin kararlar alan SGK, aynı zamanda muayeneler ve çeşitli diğer konulara ilişkin teslim edilmesi gereken evraklar için de karar verdi. İşte SGK’nın yeni kararları…

PRİM BORÇLARINA ERTELEME VERİLDİ

SGK yeni kararları tek tek açıkladı! Borçlara 6 ay erteleme

Afet bölgesi ilan edilen 11 il için yeni kararlar alan SGK, 6 Şubat tarihinden itibaren olan iş kazaları ve meslek hastalıkları bildirimlerine ilişkin belgelerin teslim tarihini 26 Mayıs 2023 tarihine kadar uzattı. SGK’nin en önemli gündemlerinden biri ise prim ödemeleriydi. Bu kapsamda 6 Şubat tarihinden önce ödemesi yapılmamış SGK prim borçları ile 2023 yılının ocak-şubat-mart-nisan-mayıs-haziran aylarına ait tüm prim borçlarını 31 Ağustos 2023 tarihine kadar erteleme kararı alan SGK, bu kapsama işverenlerin ödediği primler, ihya ödemeleri ve borçlanmaları da aldı.

MUAYENELERE İLİŞKİN YENİ KARAR VERİLDİ

SGK’nin bir diğer gündemi muayene ve muayene ücretleri oldu. Bu kapsamda SGK tarafından malullük, vazife malullüğü aylığı veya sürekli iş göremezlik geliri bağlanmış olanların tabi olduğu kontrol muayeneleri 31 Ağustos 2023 tarihine kadar ertelendi. Aynı zamanda sağlık raporu karşılığında alınabilecek olan ilaçlar bir kereye mahsus reçetesiz alınabilecekken; depremzedelerin kronik hastalıkları nedeniyle kullanmak zorunda oldukları ilaç ve tıbbi malzemeler için kullandıkları raporların süresinin haziran sonuna kadar uzatılmasına karar verildi. Öte yandan depremzedelerin 6 Şubat öncesine ait muayene ücretleri ertelenirken; bu tarihten sonraki muayenelerden ücret alınmayacak.

SGK yeni kararları tek tek açıkladı! Borçlara 6 ay erteleme ile ilgili etiketler SGK borç deprem
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.