SGK uzmanından EYT'lilere flaş uyarı! Maaş ödemeleriniz geri istenebilir!

Mart ayında Sosyal Güvenlik Kurumu’na emeklilik başvurusunda bulunmuş olan milyonlarca EYT’liyi yakından ilgilendiren bir açıklama geldi. Açıklama sahibi Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, maaş ödemesi alacak olan EYT’lileri uyardı. İşte Erdursun’un şaşkınlık veren o uyarısına ilişkin ayrıntılar…

3 Mart tarihinde yürürlüğe girmiş olan EYT yasası kapsamında olup mart ayı içerisinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na emeklilik başvurusunda bulunmuş olan milyonlarca vatandaş, nisan ayı içerisinde hem emekli maaşlarına hem de ikramiye ödemelerine kavuşacak. Yanı sıra bankaların promosyon hizmetlerinden de yararlanacak olan EYT’liler için süreç devam ederken Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan şaşkınlık veren bir açıklama geldi.

Maaş bağlama işlemleri tamamlanan ve 1 Nisan tarihi itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olarak değerlendirilen EYT’liler, bugün itibari ile maaş ödemelerini çekmeye başladı. Bu esnada 1 Nisan’dan maaş yatış tarihine kadar geçen süre için de fark ödemelerini de alacak olan EYT’lilere Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan önemli bir uyarı geldi. Show TV Ana Haber’e konuşan Uzman Erdursun, hatalara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

1 GÜNLÜK PERSONEL DETAYI DİKKAT ÇEKTİ!

SGK uzmanından EYT'lilere flaş uyarı! Maaş ödemeleriniz geri istenebilir!

Show TV Ana Haber tarafından düzenlenmiş olan habere göre uzmanlar EYT’lilerin emeklilik işlemlerinin bozulabileceği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kaynaklarından elde edilmiş olan bilgilere göre EYT’lilerin emeklilik işlemlerinin hızlandırılabilmesi adına bu süreçte uzman olmayan personellere dahi 1 günlük bir eğitim ile dosya inceleme görevleri verildi. Bu durumun büyük hatalara gebe olduğunu belirten uzmanlar, yanlışlık ile emekli edilmiş birçok kişinin çıkabileceğini ifade etti.

“PARALAR GERİ İSTENEBİLİR!”

Konu ile ilgili olarak Show TV Ana Haber’e konuşan SGK Uzmanı Özgür Erdursun, acele ile gelen yasanın birtakım problemlere sebep olabileceğini ifade etti. Memurların bu durumda bir suçlarının olmadığını aksine büyük bir baskı altında olduklarını belirten Erdursun, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Emekli aylığının hesaplanmasında sistemsel bir sıkıntı olabilir bu hata telefi edilebilir. Devlet ‘Senin aylığında bir hata yaptık’ der ise 24 ayda ödenecek şekilde faizsiz bir geri ödeme planı çıkarır. Böyle hatalar olacaktır.”

SGK uzmanından EYT'lilere flaş uyarı! Maaş ödemeleriniz geri istenebilir! ile ilgili etiketler EYT emeklilik Sosyal Güvenlik Kurumu SGK maaş
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.