SGK, en çok kazanan meslekleri açıkladı! Hem erken emekli olup hem de daha fazla emekli maaşı alabiliyorlar...

SGK tarafından güncellenen yeni listede, hem erken emeklilik hem de yüksek maaş fırsatları sunan meslekler tek tek açıklandı. Paylaşılan bu liste, erken emeklilik hakkına sahip meslekleri ve sağladıkları ayrıcalıkları ve ek primler gibi ayrıntılar yer aldı. Peki, hem erken emekli olup hem de yüksek maaş alan meslek grupları neler? Hangi meslek grubu en çok parayı kazanıyor? İşte SGK'ya göre en çok kazanan meslek grupları...

Ağır ve yıpratıcı işlerde çalışanlara ek prim hakkı veriliyor. Bu ek primler, emeklilik için gereken prim miktarının daha erken tamamlanmasına yardımcı olurken emeklilik yaşını da öne çekebiliyor. SGK, bu konuda erken emekliliği mümkün kılan meslekleri güncelledi. Peki, hem erken emekli olup hem de yüksek maaş alan meslek grupları neler? Hangi meslek grubu en çok parayı kazanıyor? İşte detaylar...

SGK, en çok kazanan meslekleri açıkladı! Hem erken emekli olup hem de daha fazla emekli maaşı alabiliyorlar...

SGK EMEKLİLİK AVANTAJLARINA SAHİP MESLEK GRUPLARI NELER?

SGK tarafından belirlenen erken emeklilik haklarına sahip mesleklerin listesi yeniden yayımlandı. Yeni liste, hangi mesleklerin erken emeklilik avantajına sahip olduğunu gösteriyor. Listedeki 5 meslek, erken emekli olma veya daha yüksek emekli maaşı alma fırsatına sahip olabilecek meslek gruplarını belirliyor.

1) MADEN İŞÇİLERİ

Güncellenmiş listede yer alan meslek gruplarından biri maden işçileri. Maden sektöründe çalışanlar, daha erken emekli olma ve hatta daha yüksek emekli maaşı alma şansına sahip olabiliyor.

2) KAMU SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI

Kamu sektöründe çalışanlar ise uzun hizmet süreleri nedeniyle erken emekli olabilirler.

3) ÖĞRETMENLER

Güncellenen erken emeklilik meslek listesinde öğretmenler de bulunuyor. Öğretmenler, uzun hizmet süreleri sayesinde erken emeklilik hakkına sahip olabilirler.

4) HAVACILIK SEKTÖRÜ

Havacılık sektöründe çalışan personeller de uzun hizmet süreleri sayesinde erken emekli olabilirler.

5) SAĞLIK SEKTÖRÜ ÇALIŞANLARI

Sağlık sektöründe çalışanlar, daha yüksek emekli maaşı alma ve daha erken emekli olma fırsatına sahiptir. Ancak her meslek grubunun koşulları ve süreçleri farklıdır, bu nedenle SGK ile doğrudan iletişime geçmek, bu avantajlardan nasıl yararlanılacağını öğrenmek için önemlidir.

SGK, en çok kazanan meslekleri açıkladı! Hem erken emekli olup hem de daha fazla emekli maaşı alabiliyorlar... ile ilgili etiketler SGK
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.