Operasyon için neden yurt dışına çıkması beklendi?

132 milyon dolarlık kara para akladıkları öne sürülen SBK Holding ve bünyesindeki şirketlere operasyon düzenlendi. Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 19 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi. Ancak Korkmaz'ın yurt dışına kaçtığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

ŞÜPHELİLERDEN 10'U YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 4 ilde düzenlediği operasyonda, şüphelilerden 10'unu yakaladı.

SEZGİN BARAN KORKMAZ FİRARİ

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz'ın da arasında bulunduğu 8 kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, firari bir kişinin yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULMUŞTU

Bu arada, soruşturma kapsamında daha önce mahkemece bireysel ve şirket hesaplarına ilişkin tedbir kararı verilen Sezgin Baran Korkmaz hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmuştu.

ÖNCE MOSKOVA SONRA LÜKSEMBURG 

SuperHaber'in edindiği bilgiye göre Korkmaz, önce Moskova'ya oradan da Lüksemburg'a gitti.Edinilen bilgiye göre Korkmaz, son olarak Viyana'ya gitti. Firari Korkmaz'ın Viyana'da otel yaptırdığı öne sürüldü.

Korkmaz'a ait lüks jetin ise Beyrut limanına demirlediği belirlendi.

Moskova'da çok iyi korunduğu bilinen Korkmaz'ın hedefinin ABD'ye kaçmak olduğu belirtiliyor.

Operasyon için neden yurt dışına çıkması beklendi? ile ilgili etiketler Operasyon Moskova sezgin baran korkmaz firar
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.