Sezgin Baran Korkmaz Biofarma’yı sattı!

Hakkında ‘kara para’ akladığı iddiasıyla yakalama kararı verilen SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, 2014'te satın aldığı Türk ilaç sektörünün önde gelen şirketlerinden Biofarma'yı sattı.

Sözcü'nün haberine göre SBK Holding, Biofarma İlaç için İsviçreli bir grup ile 12 Temmuz'da gizlilik sözleşmesi imzalayarak satışı için masaya oturdu ve 14 Aralık'ta satışın gerçekleştiği öğrenildi.

SBK YÖNETİMİNDEN AYRILDI

Biofarma'nın satışı Türkiye'de tescil edildi. SBK Holding'in yaşadığı sıkıntıdan dolayı İsviçreli firmanın Biofarma'yı avantajlı bir rakama aldığı da öğrenildi.

Öte yandan Biofarma'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Heinz Gisler oldu. Yönetim kurulu üyeliğine ise Biofarma'nın başkan vekilliğini yapan Çağlar Şendil yeniden getirildi. Çağlar Şendil SBK Holding'in iştiraklerinden Mega Varlık'ta üst düzey yönetici idi.

 “YABANCILARI TÜRK YAPACAĞIZ” DEMİŞTİ

SBK Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Sezgin Baran Korkmaz, Biofarma’yı satın aldıklarından “Umut vadeden Türk şirketlerini yabancılardan alarak tekrar Türk yapacağız” demişti. SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında 132 milyon dolar kara para aklandığı iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

YURT DIŞINDA KAÇAK!

Kara para akladıkları iddiasıyla haklarında soruşturma yürütülen SBK Holding ve alt şirket yöneticisi 19 kişiden 11'i yakalanmış, holdingin sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın ise operasyondan kısa süre önce yurt dışına çıktığı tespit edilmişti.

SBK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Korkmaz’ın, 5 Aralık'ta özel jetiyle yurt dışına çıkmadan önce havalimanındaki görüntüleri ortaya çıkmıştı.

 

Sezgin Baran Korkmaz Biofarma’yı sattı! ile ilgili etiketler sezgin baran korkmaz sbk holding satış Biofarma
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.