Şeyh ölünce yerine kim geçer? Şeyhi kim seçer? Şeyhlik babadan oğula mı geçer?

Menzil Cemaati'nin lideri ve cemaat üyelerinin "Gavs" olarak tanımladığı Seyyid Abdulbaki vefat etti. Vefat haberinin ardından bir şeyh öldüğünde yerine kimin, nasıl geçtiği merakla araştırılmaya başlandı. Peki, Şeyh ölünce yerine kim geçer? Şeyhi kim seçer? Şeyhlik babadan oğula mı geçer? Ayrıntılar haberimizde...

Menzil Cemaati’nin lideri olan ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Menzil Şeyhi Abdulbaki Erol hayatını kaybetti. Bu kapsamda, bir cemaattin lideri/şeyhi öldüğünde yerine kimin geçtiği, yeni liderin nasıl seçildiği ve şeyhliğin babadan oğula geçip geçmeyeceği merakla araştırılıyor. Peki, Şeyh ölünce yerine kim geçer? Şeyhi kim seçer? Şeyhlik babadan oğula mı geçer? Detaylar haberimizde... 

Şeyh ölünce yerine kim geçer? Şeyhi kim seçer? Şeyhlik babadan oğula mı geçer?

BİR ŞEYH ÖLÜNCE YERİNE KİM GEÇER? BABADAN OĞULA GEÇER Mİ?

Şeyhlik veya liderlik pozisyonunun babadan oğula geçip geçmediği, farklı tarikatlara, dini gruplara veya kültürlere bağlı olarak değişebilir. Bazı tarikatlarda veya dini geleneklerde, liderlik görevi babadan oğula geçebilirken, diğerlerinde seçimler veya belirli bir süreç sonucunda yeni bir lider atanabilir. Özellikle aile tabanlı tarikatlarda, liderlik genellikle ailenin belirli bir soyundan gelen bir kişiye aktarılabilir. Ancak, bu konu genel bir kural olmaktan çok, spesifik bir tarikatın veya dini grubun uygulamalarına bağlıdır.

Örneğin, Menzil Cemaati’nin şeyhi ve cemaat mensuplarının “Gavs” olarak nitelendirdiği Seyyid Abdulbaki hayatını kaybetmesinin ardından, yerine oğlu Saki Erol'un geçmesi bekleniyor.

Şeyh ölünce yerine kim geçer? Şeyhi kim seçer? Şeyhlik babadan oğula mı geçer? ile ilgili etiketler cemaat tarikat
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.