Seyahat kısıtlaması kalkmıştı! İlk İngiliz turist kafilesi Türkiye'ye geldi

İngiltere, Türkiye'yi 22 Eylül'den itibaren kırmızı listeden çıkararak, seyahat edilebilir ülkeler arasına dahil etmişti. Bu açıklamanın ardından Muğla'nın Dalaman ilçesine ilk İngiliz turist kafilesi geldi. 129 turist havalimanında lokumla karşılandı.

Birleşik Krallık, Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında 17 Mayıs'tan itibaren Türkiye'yi kırmızı listeye almış ve vatandaşlarına seyahat kısıtlaması getirmişti. Bu karardan 4 ay sonra İngiltere Ulaştırma Bakanı Hon Grant Shapps, Türkiye'yi 22 Eylül'den itibaren kırmızı listeden çıkararak, seyahat edilebilir ülkeler arasına aldıklarını duyurdu.

Seyahat kısıtlaması kalkmıştı! İlk İngiliz turist kafilesi Türkiye'ye geldi

Karardan sonra İngiltere'den gelen 129 kişilik ilk turist kafilesi için YDA Dalaman Havalimanı'nda karşılama töreni düzenlendi. YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Cengiz Tuğrul Ayaz'ın da hazır bulunduğu karşılamada turistlere lokum ikram edildi.

Seyahat kısıtlaması kalkmıştı! İlk İngiliz turist kafilesi Türkiye'ye geldi - Resim : 2

"2022 YILI İÇİN UMUTLUYUZ"

Ayaz, uzun zamandır dört gözle bekledikleri İngiliz turist kafilesini karşıladıklarını belirtip, "Bizim kadar, onlarda heyecanlı. Dört gözle bekledikleri bir bölge. Ay sonuna kadar havalimanımıza 380 uçak iniş yapacak. Bu uçak sayısı yaklaşık 60 bin yolcuya tekabül ediyor. Kasım ayının sonuna kadar bu sayıyı artırmayı hedefliyoruz. Finalimiz daha güzel olacaktır. 2022 yılı için umutluyuz" dedi.

İngiliz turistlerden Julia Elizabeth ise, "Arkadaşımız evlendi. Kutlama yapmak için geldik. 4 yıl önce de Türkiye'ye geldim. Huzurlu bir ülke olan Türkiye'yi havası, yemekleri ve sahilleri için tercih ediyorum" diye konuştu.

DHA

Seyahat kısıtlaması kalkmıştı! İlk İngiliz turist kafilesi Türkiye'ye geldi ile ilgili etiketler İngiltere Dalaman seyahat yasağı ingiliz turistler ilk kafile
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.