Seyahat izin belgesi hala alınamıyor

Tam kapanma nedeniyle şehirler arası seyahat edeceklere izin belgesi zorunluluğu getirildi. Ancak kısıtlamanın ilk gününde e-Devlet'te sistem çöktü. Üstelik aradan saatler geçmesine rağmen sistem hala düzelmedi. Acil işi olup da belge alamadığı için yola çıkamayan birçok kişi sistemin düzelmesini bekliyor.

Perşembe günü saat 19.00'da başlayan ve 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00'a kadar sürecek olan tam kapanmada şehirler arası seyahat kısıtlaması getirilmişti. Mazereti olanlar e-Devlet üzerinden alacağı 'seyahat izin belgesi' ile yola çıkabilecek. Ancak kısıtlamanın ilk gününde sistem çöktü.

TEKNİK BİR AKSAKLIK UYARISI

İzin belgesi almak isteyenler, e-Devlet'te aynı sorunla karşılaşıyor. Sisteme giriş yapıp belge talebinde bulunanların önüne "Sistemde yaşanan bir teknik aksaklık nedeni ile işleminiz tamamlanamadı" uyarısı ya da "Talep yoğunluğu nedeniyle sıraya alındınız" uyarısı düşüyor.

Seyahat izin belgesi hala alınamıyor

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Son 24 saatte muafiyet kapsamında; sadece e-Başvuru ve Alo 199 üzerinden verilen; Seyahat İzin Belgesi, Çalışma Muafiyeti İzin Belgesi" ifadeleriyle bir infografik paylaşıldı.

Seyahat izin belgesi hala alınamıyor - Resim : 2

İnfografikte yer alan bilgiye göre toplam 251 bin 560 belge talep edildi. Taleplerden 249 bin 187'si onaylandı.

Seyahat izin belgesi hala alınamıyor ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı e-Devlet seyahat izin belgesi
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.