Sevilen sanatçı Cimilli İbo hayatını kaybetti

Cimilli İbo adıyla bilinen sevilen sanatçı İbrahim Özer İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı, yarın memleketi Rize'nin İkizdere ilçesinde toprağa verilecek. Daha önce koronavirüs tedavisi gören Cimilli böbrek yetmezliği ile mücadele ediyordu.

Karadenizin sevilen isimlerinden sanatçı Cimilli İbo (İbrahim Özer), İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

49 yaşında hayatını kaybeden sanatçı Cimilli İbo'nun cenazesi yarın Rize İkizdere Cimil’de defnedilecek.

Eylül 2020'de yakalandığı koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan ve durumunun kötüleşmesiyle yoğun bakıma alınan İbrahim Özer, yapılan müdahalelerin ardından sağlığına kavuşmuştu.

Sevilen sanatçı Cimilli İbo hayatını kaybetti

Cimilli İbo yeniden rahatsızlanınca hastaneye kaldırılmıştı. Yoğun bakıma alınan sanatçı, böbrek yetmezliğiyle mücadele ederken, kanında aşırı enfeksiyona rastlanmıştı.

ÖLÜM HABERİNİ ÜNLÜ OYUNCU VERDİ

Cimilli İbo'nun ölüm haberini, atv'de yayınlanan 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin oyuncularından Zafer Kalfa verdi.

 

Sosyal medya hesabından acı haberi duyuran Kalfa, "Ne diyeyim ki şimdi ben. Olmadı be abi, keşke bu da yalan olsa diye dua ettim. Ama maalesef sen değil, dünya yalan. Mekanın cennet olsun. Nur içinde yat. Yerin dolmaz, Karadeniz eksik kaldı" ifadelerini kullandı.

Sevilen sanatçı Cimilli İbo hayatını kaybetti - Resim : 2

CİMİLLİ İBO KİMDİR?

Cimili İbo 12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon'da dünyaya geldi. Cimilli İbo aslen Rizeli bir sanatçıdır. Cimilli İbo çocukluğundan beri türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir'deki akrabalarının yanına gitti. Bu nedenle lisede okulu bıraktı.

Sevilen sanatçı Cimilli İbo hayatını kaybetti - Resim : 3

Şu zamana kadar Sibelim, Cayır Cayır Yanayi, Kakara Kikiri,Şakacı, Oyna, Cimilli İbo ve Fıkralar, Konser Coşkusu, Hasretim Hepinize, Benida/ Esma Hala, Sevdalı, Cimil'linin Düzüne/ Ağla Yüreğim Ağla, Kemençe, Yalan Dünya Boş ve Sallama Çayı gibi albüm ve çalışmalara imzasını attı.

 

Sevilen sanatçı Cimilli İbo hayatını kaybetti ile ilgili etiketler vefat İbrahim Özer Cimilli İbo
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.