Sevginin dolup taştığı bir performans: Cenk Eren sahnede!

14 Şubat Sevgililer Günü söz konusu olduğunda, iki uç görüş kendini gösteriyor. Bir yanda hezeyan halinde günü özel yapmaya çalışanlar, hediye kaygısından eli ayağına dolaşanlar, ne yapacağını bilemeyen toy aşıklar; bir yanda da güne şiddetle karşı çıkan, sistemin bir oyunu olarak Sevgililer Günü konulu konuşmalar ezberleyenler, özel gün düşmanları.

Ben aşka, sevgiye, dostluğa, paylaşıma dair her günü kıymetli bulanlardanım, bunun için 14 Şubat'ı da sevdiklerimle, hayatımı güzelleştirenlerle kutladım müthiş bir müzik ziyafeti eşliğinde. Evet, sevgililer gününde Cenk Eren'i dinledim, Cabaret'te.

ÇOK ÖZEL BİR SAHNE

Cenk Eren ile ilgili sahnesinin çok özel olduğu, şovuna bir kez katılanın müptelası olduğu, en sıradan mekanı bile enerjisi ile bambaşka bir hale büründürdüğü söylenir, şüphesiz ben de çok duydum bu sözleri. Dört saati aşan performansının ardından şunu rahatlıkla söyleyebilirim, söylenenler azmış bile. Cenk Eren sahnede devleşiyor, enerjisi her masaya, her dinleyiciye ilk andan sirayet ediyor, unutulmaz bir deneyime dönüşüyor performansı.

g45h6y67u

Cabaret özel bir menüyle karşıladı misafirlerini, abartıdan uzak, şık masalarımızda güller bizi bekliyordu. Devamında mezeler, lezzetli bir ana yemek ve menüyü tamamlayan meyve servisiyle gece tamamlandı. Abartıdan, şatafattan uzak, sahnedeki sesle dinleyicinin arasına girmeyen bir konsept hazırlanmıştı.

5y6y6uu

Gecenin başında klarnetin başrolde olduğu bir saatlik bir performans yapıldı, geçmişten günümüze şarkılarla ortam ısındı, mahçup aşıklar yakınlaştı, kalpler ısındı, eller buluştu.

Devamında Cenk Eren sahneye çıktı. Seyirciyle kurduğu ilişki çok özel, her bir masaya ayrı ihtimam, her bir misafire özen ve saygı, müthiş bir repertuvar. Dahası Cenk Eren önceden hazırladığı şarkılara bağlı da kalmadı, Ferdi Özbeğen'den Türk sanat müziğine geçti, devamında günümüz şarkılarına dönüş yaptı, hüznü, aşkı, geçmişte kalanları, bugünümüzdekileri hatırlattı. Yoğun gecede sık sık yaptığı esprilerle kahkahalar yükseldi, kimi anlarda müziğin coşkusuyla alkışlar dakikalarca sürdü.

lth6h7

Cenk Eren'in iki genç solisti de mini performanslar sergilediler gecede. Egodan uzak olduğunu biliyordum Eren'in, ancak gençlere bu derece güveniyor olması, yol açıyor olmasıyla bir kez daha etkilendim duruşundan.

Performans sonrası yazıların kaderidir, ne kadar anlatsanız az, ne kadar anlatsanız fazla olur.

h67u

Özet şu: Cenk Eren yıllar içinde edindiği deneyim, tanrı vergisi yetenek ve sahne zekasıyla unutulmaz geceler yaşatıyor dinleyicilerine. 14 Şubat da o günlerden biri oldu hepimiz için.

Bir sonraki özel gününüzü planlarken, Cenk Eren sahnesini kontrol etmeyi, takvime işlemeyi unutmayın derim.

Diğer Yazıları