Sevgililer gününde gidilecek yerler 2020! 14 Şubat İstanbul gidilecek mekanlar

Sevgililer Günü'nde gidilecek yerler! Dünyada 14 Şubat, Sevgililer Günü olarak kutlanıyor. Sevgililer Günü'ne adım adım yaklaşılırken bu anlamlı ve özel günde çeşitli etkinlikler yapmak isteyen çiftler mekan araştırmalarına başladı. Eşsiz manzara ve güzel yemekler ise tercihler arasında yer alıyor. İşte 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gidilecek yerler...

Sevgililer Günü'nde gidilecek yerler! 14 Şubat Sevgililer Günü'ne yaklaşılmasıyla birlikte çiftler özel gÜn için planlar yapmaya başladılar. Sevgililer Günü için özel ve eşsiz mekanlar gündemde merak konusu. Romantik bir gün geçirmek isteyenler mekan araştırmasına başladı. Peki Sevgililer Günü'nde gidilecek yerler nerelerdir? Detaylar haberimizde...

İşte Brandlifemag.com'un seçtiği mekanlar...

LA PETİTE MAİSON
Güney Fransa mutfağından ilham alan lezzetleriyle ünlü La Petite Maison’un Sevgililer Günü için hazırladığı özel menüsünü 13-17 Şubat tarihleri arasında tadabilirsiniz. Sizi Fransız Rivierası’nda romantik bir yolculuğa çıkaracak bu menüde, executive şef Moreno Polverini’nin mevsimsel malzemeler ile hazırladığı başlangıçlar, ana yemek olarak Josper fırında istakoz ya da erik soslu kızarmış yarım ördek, tatlı olarak ise The Garden of Lovers yer alıyor. La Petite Maison’un rahat ve samimi ortamında değerli anlar yaşayacak ve eşsiz lezzetler tadacaksınız.

Sevgililer gününde gidilecek yerler 2020! 14 Şubat İstanbul gidilecek mekanlar

LACİVERT
Boğaz’ın tam kıyısındaki eşsiz konumu ve hizmet kalitesiyle İstanbul’un en seçkin duraklarından biri olan Lacivert, executive şefi Hüseyin Ceylan ve ekibi tarafından hazırlanan özel menüsü ile Sevgililer Günü’ne lezzet katacak. yer elması çorbası, susam ve haşhaşla kaplanmış, mühürlenmiş tuna balığı ve safranlı deniz mahsullü risotto ile başlayan menü, et ve balıktan oluşan ana yemek alternatifleriyle devam ediyor ve ballı bademli krokanlı aşk pastası ile sonlanıyor. Eşsiz bir manzara eşliğinde unutulmayacak bir Sevgililer Günü yemeği Lacivert’te.

Sevgililer gününde gidilecek yerler 2020! 14 Şubat İstanbul gidilecek mekanlar - Resim : 2

CONRAD İSTANBUL BOSPHORUS
Kuşbakışı Boğaz manzarası ile büyüleyen Summit Bar&Terrace’ta, executive Chef Alexis Atlamazoğlu’nun hazırladığı, porçini mantarlı cappuccino çorbası, marine edilmiş ve tavada kızartılmış dana madalyonları, sarımsak püresi ve körpe kabak ile servis edilen jumbo karides, limonlu dondurma ile servis edilen bitter çikolata ve gülsuyu terin gibi nadir bulunan lezzetleri içeren Be My Valentine menüsü aşkınıza lezzet katarken, geceye Ezgi Daloğlu’nun muhteşem solo performansı eşlik edecek. Dilerseniz yemeğin ardından Conrad İstanbul Bosphorus’un ihtişamlı atmosferinde konaklama ve spa’da gün boyu dinginliğin tadını çıkarma ayrıcalıklarını da deneyimleyebilirsiniz.

NG SAPANCA WELLNESS & CONVENTİON
Hem doğanın kalbinde terapilerle tazelenmek hem de romantik bir Sevgililer Günü kaçamağı yapmak isterseniz NG Sapanca Wellness size özel paketler sunuyor. Her şeyin düşünüldüğü bir gece konaklamalı bu pakette, odaya köpüklü şarap ve çikolata ikramı, romantik aşk şarkılarının seslendirileceği gala yemeği, sabah kahvaltısı ve ardından masaj yer alıyor. Baştan sona yenilenmek, kendinizle sevdiğinizi şımartmak ve unutulmaz iki gün geçirmek için kusursuz bir plan.

ADATEPE IDA BLUE
Antik çağlardan bu yana saklı ve romantik cennet olan Adatepe’de yer alan Ida Blue, sizi özel olarak hazırlanacak yöresel ve antik efsanevi lezzetleri içeren menüsünü şömine başında tatmaya davet ediyor. Yemeğin fonunda ise aşkınızı doruğa çıkaracak müzikler olacak. 11-17 Şubat tarihleri arasında deneyimleyebileceğiniz Aşk Ritüelleri Programı’nda ayrıca antik aşk efsaneleri turları, Zeus Altarı’nda Hera’ya Gün Doğumu Aşkı, Adatepe Köy Aşkı ve terapi niteliğindeki Orman Banyosu (Foresting) gibi Kaz Dağları’na özgü deneyimler de bulunuyor. Kekik, lavanta ve adaçayı kokularıyla huzur vaadeden Ida Blue’nun bahçesinde sükunet ve romantizmi aynı anda yaşayacaksınız.

 HİLTON İSTANBUL BOSPHORUS
Hilton’un Bosphorus Terrace Restaurant’ında ışıl ışıl İstanbul manzarası ile tango melodileri buluşuyor. Yemek öncesi Lobby Lounge’da canlı piyano performansı eşliğinde kokteylinizi yudumlayacak, ardından dilerseniz zengin çeşitliliği ile baş döndüren akşam yemeği büfesinin, dilerseniz masanıza servis edilecek beş çeşitten oluşan menünün tadını çıkaracaksınız. Bu özel gecede yemeğinize tutku dolu tango ezgi eşlik edecek.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?
Bir ritüel olarak her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanan Sevgililer Günü, Milattan Sonra III. yüzyıla dayanmaktadır. Rivayete göre İmparator 2. Claudius Roma’yı kendi katı kuralları ile zalimce yöneten bir hükümdardı. Onun için en büyük problem ordusunda savaşacak asker bulamamaktı. Ona göre bu durumun tek sebebi Romalı erkeklerin aşklarını ve ailelerini bırakmak istememeleriydi. İşte bu yüzden Claudias, Roma’daki tüm nişan ve evlilikleri kaldırdı. Aziz Valentina ise Cladudius’un hükümdarlığı zamanında Roma’da yaşayan bir papazdı. Aziz Valentina kendisi gibi papaz olan Aziz Marius ile birlikte Claudias’un yasağına rağmen gizlice çiftleri evlendirmeye devam etti. Ancak imparator bu durumu bir süre sonra öğrendi. Aziz Valentine, insanları evlendirmeye devam ettiği için tutuklandı ve yaptıklarının cezası olarak sopa ile dövülerek öldürüldü. Valentina Milattan sonra 270 yılının 14 Şubat'ında da Hıristiyan şehitliğine gömüldü. O gün itibariyle Sevgililer Günü'nün kutlandığı ifade edilmektedir.

GÜNÜMÜZDE 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ

14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

Sevgililer günündeki en yaygın uygulama eşe ya da sevgiliye verilen karttır. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır.

Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Bu hediyelerin başında çiçekler ve çikolata gelir. Bunların yanı sıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

Sevgililer gününde gidilecek yerler 2020! 14 Şubat İstanbul gidilecek mekanlar ile ilgili etiketler 14 Şubat Sevgililer Günü Sevgili restoran
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.