Sevda Noyan'a açılan davaya yetkisizlik

Katıldığı bir televizyon programında söylediği sözler nedeniyle 6 yıla kadar hapsi istenen Sevda Noyan hakkında başka bir soruşturmanın yürütüldüğü ortaya çıktı. 10 Kasım 2013'te yaptığı bir paylaşımda "Atatürk'ün hatırasına hakaret ettiği" iddiasıyla yargılanan Noyan hakkında yetkisizlik kararı verildi.

Bir televizyon programında yaptığı açıklamalarla gündeme gelen ve "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Sevda Noyan hakkında başka bir soruşturma daha yürütüldüğü ortaya çıktı.

Avukat Enes Hikmet Yamaner'in suç duyurusu dilekçesinde, Noyan'ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden 10 Kasım 2013 tarihinde Atatürk'ün ölüm yıldönümünde yaptığı paylaşımla "Atatürk'ü hatırasına alenen hakaret" suçunu işlediği belirtildi. Dilekçede, Atatürk'e put benzetmesi yapıldığı ve paylaşımın halen aktif olduğu belirtilerek Sevda Noyan hakkında cezalandırılması talebiyle dava açılması istendi. Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

YETKİSİZLİK KARARI VERİLDİ

Savcılık, Noyan'ın ikamet yeri dolayısıyla soruşturmaya yetkisizlik kararı vererek dosyayı İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

DHA

Sevda Noyan'a açılan davaya yetkisizlik ile ilgili etiketler dava Sevda Noyan Atatürk mahkeme
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.