Sete arkadaşını ziyarete gitti hepimizin Mahmut Hoca'sı oldu...

O Türk sinemasının Mahmut Hoca'sıydı. Öğrencilerine kızsa da onları kırmayan, bilgice öğütler verip hayatın gerçeklerini öğreten. Bir anlamda da Türkiye'de birkaç kuşak için baba figürüydü. Yoksul ama onurlu, her zaman dik duran, ailesini her şeyin önünde tutan. Hep anlayışlıydı, sevgi doluydu, çocuklarına bakarken gözlerinin içi gülerdi.

Türk sinema ve tiyatrosuna damga vurmayı başaran Münir Özkul 15 ağustos 1925 tarihinde İstanbul Bakırköy'de doğdu.

Küçük yaşlarda tiyatroya merak salmış olan Özkul, İstanbul Erkek Lisesi'nden mezun oldu.Bakırköy'de bulunan Halkevi'nde oyunculuğa adım attı. İlk amatör sahne deneyimlerini burada gerçekleştiren Özkul, İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda bir süre oynadıktan sonra Ankara Devlet Tiyatrosu'na geçti.Ses Tiyatrosu'nda sergilenen oyunlarda rol almaya başladı. Ancak buradaki çalışması uzun soluklu olamadı ve hemen ardından yine özel bir tiyatro olan Küçük Sahne'ye geçti.

Küçük Sahne, Münir Özkul'un yükselişinde bir dönüm noktası oldu. Sadri Alışık, Nevin Akkaya, Şükran Güngör ve Cahit Irgat gibi güçlü oyuncularla, yönetmenliğini Muhsin Ertuğrul'un yaptığı ve Steinbeck'in aynı adlı romanından tiyatroya uyarlanan "Fareler ve İnsanlar"da oynadı.

Yeteneği Musin Ertuğrul'un gözünden kaçmayan Özkul, Küçük Sahne'de ayrıca, "Yarış", "Onikinci Gece", "Aşağıdan Yukarı" ve "Karışık İş" gibi başarılı oyunlarda da yer aldı.

mahmut3

mahmut1

Sete arkadaşını ziyarete gitti hepimizin Mahmut Hoca'sı oldu... ile ilgili etiketler film mahmuthoca münirozkul
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.