Sesi Görenler Milli Futbol Takımı’ndan büyük başarı! Avrupa ikincisi oldu

Sesi Görenler Milli Futbol Takımı, IBSA (Görme Engelliler) Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finalde Fransa’ya penaltı atışlarıyla mağlup olarak turnuvayı ikinci olarak tamamladı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşmada Sesi Görenler Milli Futbol Takımı, penaltı atışlarında 2-1 mağlup oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi çerçevesinde destek verdiği, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki Sesi Görenler Milli Takımı, İtalya'nın Pescara kentinde düzenlenen şampiyonada final maçında Fransa ile karşılaştı.

GRUP MÜCADELESİNDE DE DİŞ GEÇİREMEDİĞİ FRANSA'NIN RAKİBİ OLDU

Final yolculuğuna kadar grupta oynadığı 4 maçta ev sahibi İtalya, Yunanistan ve Çekya’yı yenen milliler, sadece Fransa karşısında fire verdi. Grupların ardından yarı finalde İngiltere’yi penaltı vuruşlarıyla 2-0 mağlup ederek finalde, grupta diş geçiremediği Fransa’nın rakibi oldu.

Sesi Görenler Milli Futbol Takımı’ndan büyük başarı! Avrupa ikincisi oldu

PENALTI ATIŞLARIYLA RAKİBİNE 2-1 MAĞLUP OLDU

Maça iyi başlayan milliler son dakikaya kadar birçok gol pozisyonundan yararlanamadı. Normal süresi 0-0 biten karşılaşmada Sesi Görenler Milli Futbol Takımı, penaltı atışlarında Fransa’ya 2-1 mağlup oldu. Milli Takım üç penaltı vuruşunun ikisinden yararlanamazken, penaltı vuruşlarındaki tek golü Recep Aydeniz kaydetti.

PARİS PARALİMPİK OYUNLARI'NA DİREKT KATILIM HAKKI ELDE ETTİ

Sesi Görenler Milli Futbol Takımı bu sonuca rağmen, 2023 Dünya Şampiyonası’na ve 2024 Paris Paralimpik Oyunları’na direkt katılma hakkı elde etti.

İHA

Sesi Görenler Milli Futbol Takımı’ndan büyük başarı! Avrupa ikincisi oldu ile ilgili etiketler Fransa Sesi Görenler Milli Futbol Takımı Görme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası Avrupa ikincisi final
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.