Seren Serengil'e, Can Tanrıyar'a hakaretten hapis istemi

Seren Serengil’in Can Tanrıyar’a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, Cumhuriyet savcısı sanık Serengil hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteminde bulundu.

Sunucu Seren Serengil'in, yapımcı Can Tanrıyar'a sosyal medya hesabı üzerinden hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

 İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Can Tanrıyar ve Seren Serengil katılmadı. Tanrıyar'ın avukatı duruşmada hazır bulundu.

 Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Seren Serengil’in, Can Tanrıyar’ın adını ve soyadını belirterek herkese açık paylaşımı gerçekleştirdiği ve paylaşımda yer alan sözler incelendiğinde kaba söz sınırının aşıldığı, sözlerin kişinin onur şeref ve saygınlığına zarar verecek boyutta olduğu açıklandı.

2 YIL 4 AY HAPİS İSTEMİ

Serengil’in ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Duruşma sanık Seren Serengil’in mütalaaya karşı savunma yapması için ertelendi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Can Tanrıyar ‘müşteki', Seren Serengil ‘şüpheli' olarak yer almıştı. İddianamede, Serengil'in sosyal medya hesabından ‘Bu manyak için gerekeni yapalım. Tımarhanelik ama önce bir parmaklık görsün, belki düzelir. Bu adam herkesi ölümle tehdit ediyor, namusuma laf ediyor. Kim diye sorarsanız Petek Dinçöz'ün Cumhurbaşkanı'na seslendiği Can Tanrıyar'dır.' şeklinde paylaşımda bulunduğu anlatılmıştı.

Sözlerin müşteki Tanrıyar'ın onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olduğunun belirtildiği iddianamede, şüpheli Serengil'in ‘sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle alenen hakaret' suçundan 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

(İHA)

Seren Serengil'e, Can Tanrıyar'a hakaretten hapis istemi ile ilgili etiketler Seren Serengil dava can tanrıyar hakaret davası
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.