Şeref Malkoç: Hakları öğrenme ve aramada gevşeğiz

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında kurumun çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Bugüne kadar 76 bini aşkın karar aldıklarını belirten Malkoç, kararlara uyma oranının ise yüzde 75 olduğunu söyledi. Ülkece teknoloji imkanları kullanmada çok iyi olunduğunun altını çizen Malkoç, "hakları öğrenmede ve aramada gevşeğiz. " dedi...

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve yardımcıları Saadettin Kalkan ile Celiler Özlem Tunçak Bomanti Otel'de bir basın toplantısı düzenleyerek, "İyi Yönetim İlkeleri ve Ombudsmanlık' konulu 2. İstanbul Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. 

SuperHaber'den Hülya Okur'un da davetliler arasında olduğu toplantıda Malkoç, bugüne kadar yaptıkları çalışmalara ilişkin şu bilgileri paylaştı: 

Şeref Malkoç: Hakları öğrenme ve aramada gevşeğiz

İsviçre’de ombudsmana intikal eden sorunlar 1 yılda çözülüyor. Bizde 6 ayda sonuçlanıyor.
Karar sayısı müracaatları geçiyor. Bugüne kadar aldığımız kararlar 76 bin 715.

Sorun uygulamada. İdarecilere tavsiye kararı veriyoruz. Kararlara uyma oranı % 75.

Teknoloji imkanlarını kullanmada ülkece çok iyiyiz ama hakları öğrenmede ve aramada gevşeğiz.

E-posta, bizzat ve mektupla 350 bin hukuki yardım yapıyoruz. 

İstanbul ve Ankara Belediyeciliği'nde şikayet edilmesi konusunda kayda değer bir şey yok.

18 Kasım'da dünya ombudsmanları ile bir araya geliyoruz. Toplantıların ana teması: İyi Yönetim İlkeleri. İslam Ülkeleri Birliği ve Asya Ombudmanlar Birliği ile bir araya geleceğiz.

 

Şeref Malkoç: Hakları öğrenme ve aramada gevşeğiz ile ilgili etiketler Şeref Malkoç Kamu Denetçiliği Kurumu Ombudsman kamu başdenetçisi
GÜNÜN VİDEOSU

Fatih Portakal milli yas algısını bakın nasıl düzeltmek zorunda kaldı

Fatih Portakal canlı yayında İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin ölümü üzerinden milli yas algısı yapacakken yalanını reji ortaya çıkardı.