Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can'dan Salda Gölü uyarısı!

Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can, antrenman için bulunduğu Salda Gölü'nde bir kişinin ölümüne şahit olunca adeta yıkıldı. Derya Can'ın dalgıç ekibinin devreye girip cesedi çıkardığı anlarda 5 metrelik teknede olan Derya Can, büyük üzüntü yaşadı ve teknenin diğer ucuna oturup uzun süre hareketsiz bekledi.

Olay, öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Denizli’nin Çivril ilçesinde oturan Hasan İlhan (29), eşi ve 2 çocuğuyla Yeşilova’daki Salda Gölü kenarındaki halk plajına geldi. Balon simit üzerine binerek göle açılan Hasan İlhan yüzme bilmediği için şişme simit üzerinden düşerek gölde çırpınmaya başladı.

Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can'dan Salda Gölü uyarısı!

Bir süre sonra Hasan İlhan’ın çırpındığını gören eşi bağırarak çevredekilerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Hasan İlhan'ın eşi sinir krizi geçirirken sağlık ekipleri genç kadını ambulansa götürdü.

Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can'dan Salda Gölü uyarısı! - Resim : 2


Bu sırada Yeşilova Kaymakamlığınca Salda Gölü Kayadibi mevkisinde dalış yapan Derya Can'ın ekibinden yardım istendi. Bir süredir rekor denemesi için dalış çalışmalarını Salda Gölü'nde yapan Dünya Serbest Dalışçı Derya Can'ın dalış ekibindeki dalgıçlar tarafından bulunup 11 metre derinlikten çıkartılarak tekneye alınan Hasan İlhan’ın cenazesi kıyıya çıkarıldıktan sonra otopsi için hastaneye götürüldü.

Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can'dan Salda Gölü uyarısı! - Resim : 3

Dalgıçların bulup çıkardığı teknede bulunan Derya Can ise o anlarda adeta kahroldu. Dalgıç ekibinin vakit kaybetmemesi için karaya çıkmadan ekiple birlikte bekleyen Derya Can, ceset çıkartılırken ise bakamadı. Teknenin diğer ucuna gidip oturan ve elini yüzüne kapatıp uzun süre hareketsiz kalan Derya Can, ceset jandarmaya teslim edildikten sonra tekneden ayrıldı.

'BOYUMU GEÇEN YERDE TEK BAŞIMA YÜZMEM'

Bir hafta sonra dünya rekor denemesi olduğunu ve kendisini toparlamak zorunda olduğunu anlatan Derya Can, göl ve göletlerde yüzenlere de uyarıda bulundu. Göl ve göletlerde yüzmenin denizde yüzmekten çok farklı olduğunu kaydeden Can, "Tatlı suda çok dikkat etmek lazım. Yüzme bilmiyorsak belimizin hizasını geçen yerden sonra gitmeyelim. Çünkü bu iş gerçekten şakaya gelmez. Serbest dalış rekortmeni olmama rağmen tek başıma boyumu geçen yerde asla yüzmem. Umarım bundan sonra daha da bilinçleniriz ve böyle üzücü olaylar yaşamayız" dedi.

SALDA GÖLÜ UYARISI

Derya Can, Salda Gölü'nün çok güzel ve inanılmaz bir cazibesi olduğunu da belirterek, "Dip yapısı olarak balçık özelliği var. Kıyıda hazırlık yaparken bir anda ayak bileklerime kadar gömülüyorum. Yine bir anda derinleşiyor. Bu yüzden yüzme bilmeyenler için çok büyük tehlike. Hem aniden derinleşiyor hem de tatlı suyun deniz gibi kaldırma kuvveti yok. Bu nedenle kenarda yüzmek, oynamak can güvenliği için önemli" dedi.

Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can'dan Salda Gölü uyarısı! - Resim : 4

 

Serbest Dalış Rekortmeni Derya Can'dan Salda Gölü uyarısı! ile ilgili etiketler Denizli Salda Gölü
GÜNÜN VİDEOSU

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin hayatını kaybettiği helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntü paylaşıldı.