Şentop'tan Rusya vurgulu Boğaziçi çıkışı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Şentop söz konusu olaylarla Rusya'daki olaylar arasından bağlantı kurduğunu söyleyerek, "Rusya'daki olaylarla birlikte baktığımızda sanki bir süre sonra yapılması düşünülen olaylar için burada bir eylemlilik çekirdeği oluşturmak gibi bir amaç varmış gibi düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Şentop, "Burada başka bir tablo var. Başka bir hazırlığın ipuçları görülüyor. Buna devlet müsaade etmez" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"BİR EYLEMLİLİK ÇEKİRDEĞİ OLUŞTURULUYOR"

Şentop, olayların Rusya'da yaşanan olaylarla bağlantılı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi;

"Özellikle çevremizde gelişen, Rusya'daki olaylarla birlikte baktığımızda sanki bir süre sonra yapılması düşünülen, beklenen, muhtemel olaylar için burada bir eylemlilik çekirdeği oluşturmak, bunu sıcak tutmak gibi bir amaç varmış gibi düşünüyorum. Çünkü bunu başka türlü izah edebilmek, bunu bir rektör ataması bağlamında izah edebilmek mümkün değil, tüm parametreleri bir araya getirdiğimizde.

"BAŞKA BİR HAZIRLIK VAR"

Burada başka bir tablo var. Başka bir hazırlığın ipuçları görülüyor, seziliyor. Buna devlet müsaade etmez."

 

Şentop'tan Rusya vurgulu Boğaziçi çıkışı ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Mustafa Şentop protesto Eylem Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.