Şenol Güneş: İstifa etmeyi düşünmüyorum, hesabı TFF yönetimine veririm!

Şenol Güneş: "Herkesin milli takım etrafında kenetlendiği bir dönemde güzel bir sonuç sunmak istiyorduk. Ama kötü başladık, özgüven kaybı yaşadık. Bugün iyiydik ama bazen işler kötü gittiği zaman her şey aksi gider. Takımın ne kadar üzüldüğünü biliyorum. Gelecekte ne kadar iyi olacaklarını da biliyorum."

A Milli Takım, EURO 2020'de tarihinin en kötü Avrupa Futbol Şampiyonası performansını sergiledi. Açılış maçında İtalya'ya 3-0 yenilen Türkiye, ardından Galler'e 2-0, son maçında da İsviçre'ye 3-1 mağlup oldu. 3 maçta 8 gol yine, 1 gol atan ve ilk isabetli şutlarını 3. maçta çekebilen Bizim Çocuklar büyük hayal kırıklığı yarattı.

Eleştiri oklarının hedefindeki isim teknik direktör Şenol Güneş, istifa etmeyi aklının ucundan geçirmiyor. Tecrübeli çalıştırıcı maçın ardından TRT'ye şunları söyledi:

"Herkesin milli takım etrafında kenetlendiği bir dönemde güzel bir sonuç sunmak istiyorduk. Ama kötü başladık, özgüven kaybı yaşadık. Bugün iyiydik ama bazen işler kötü gittiği zaman her şey aksi gider. Takımın ne kadar üzüldüğünü biliyorum. Gelecekte ne kadar iyi olacaklarını da biliyorum."

GRUPTAN ÇIKMAK İSTERKEN GOLÜ ZOR BULDUK

"Bugün iyi başladık maça. Golleri kaçırdık. Geleni attılar. Bazen kötü gidince her şey aksi gider. İlk yarı kötü oynamadık. İsviçre topa sahip olan bir takımdır rakibi kim olursa olsun. Topa biz sahiptik. Hatalarımız eksiklerimiz var. 2-1'den sonra atak bekliyorduk, olmadı, 3-1 kaybettik. Gruptan çıkmak isterken golü de bugün zor bulduk. Bu da büyük bir imtihan."

"Bu takım genç bir takım. Bir tecrübe yaşıyor, kabul etmek lazım. Bunları düzelteceklerdir. Gençlere, takıma güveniyorum. İnanıyorum. Bu turnuva bizim için iyi geçmedi. Ne söylesek yaralar, doğru da olmaz. Oyuncuların üzüntüsünü görüyorum. İstediklerini yapamamamın verdiği eziklik de var. Bu turnuva, çok daha istenmesi gereken bir turnuva. O isteği gösteremedik.

Bugün isteğimiz daha fazlaydı ama yetmedi. Bunlar hep bir tecrübe. Tüm oyuncular ellerinden geleni verdi, eksiğiyle doğrusuyla. Ben inanıyorum güveniyorum, Türkiye'de inansın güvensin. Buradan dersler çıkaracak çok daha iyi olacaklar, daha başarılı olacaklar."

"Futbolda maçlar geçmişte kalır. Geçmiş başarıları bugüne taşıyamayız. Geçmiş başarıların bir anlamı yok. Bugünü iyi yaşamak lazımdı. Grupta başarılı olduk ama burada eleştiri alıyoruz. Burada takılıp kalmamalıyız aynı şekilde. Geleceğe bakmalıyız..

Başımızı eğmemek, güçlenmek gerekiyor. Bu turnuvada yeteneklerimizi gösteremedik. Türk milletinin beklentisine cevap veremedik, altında ezildik. Oyuncular da kendi adlarına ellerinden geleni yapamadı."

ERSİN DÜZEN'DEN SERT CEVAP

Şenol Güneş'in futbolcuların tecrübesizliğini bahane gösterip "Bu turnuvada yeteneklerimizi gösteremedik. Türk milletinin beklentisine cevap veremedik, altında ezildik. Oyuncular da kendi adlarına ellerinden geleni yapamadı" sözleri TRT spikeri Ersin Düzen'i çileden çıkardı. Canlı yayında bu sözlere sinirlendiğini gizleyemeyen Düzen, "Şenol Güneş futbolculardan daha çok şey beklediğini söylüyor ama biz de Şenol Hoca'dan daha çok bekliyorduk!" dedi.

TRT yorumcusu Tümer Metin ise "Şenol Güneş yanına kimseyi yanaştırmıyor. Bildiği eski yöntemlerle devam etmeye çalışıyor. Geçmişteki detaylarda boğulduğunu düşünüyorum. Kimse kusura bakmasın, Jürgen Klopp yanında 30 kişilik uzman ekip çalıştırıyor!" yorumunda bulundu.

Şenol Güneş: İstifa etmeyi düşünmüyorum, hesabı TFF yönetimine veririm!

Şenol Güneş: İstifa etmeyi düşünmüyorum, hesabı TFF yönetimine veririm! ile ilgili etiketler Şenol Güneş EURO 2020 A Milli Takım
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.