Semra Güzel olayı nedir? Semra Güzel Kimdir? HDP'li eski milletvekili Semra Güzel yakalandı...

HDP'den Diyarbakır Milletvekili olarak bilinen Semra Güzel'in 2017 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Bora ile olan fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Olayın hemen ardından Adalet Bakanlığı ve Savcılık harekete geçmişti. Milletvekilliği düşürülen Semra Güzel yakalandı! Peki, Semra Güzel kimdir?

Semra Güzel, 2017 yılında etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Boran'ın cep telefonundan çıkan fotoğraflarda yer aldı. Milletvekilliği de düşürülen ve hakkında arama kararı çıkarılan HDP'li eski vekil yakalandı. Bakan süleyman Soylu haberi duyurdu...

SEMRA GÜZEL OLAYI NEDİR?

Adıyaman'da 2017 yılında terör örgütü PKK'ya yönelik hava destekli operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lı terörist Volkan Bora'nın cep telefonu incelemesinde, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile çekilen fotoğrafları ortaya çıktı. Fotoğrafların ardından harekete geçen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, fezleke hazırladı. Diyarbakır Milletvekili Güzel hakkında düzenlenen fezleke, Adalet Bakanlığı'nın ardından TBMM'ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığı'na gönderildi. Güzel'in fezlekesi TBMM'ye ulaştı. Fezleke, Anayasa-Adalet Karma Komisyonu'na sevk edildi.

Semra Güzel olayı nedir? HDP'li eski milletvekili Semra Güzel yakalandı...

HDP'Lİ ESKİ VEKİL SEMRA GÜZEL YAKALANDI

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yürüttüğü çalışmalarda, firari durumda bulunan HDP'li Semra Güzel'in terör örgütü PKK/KCK aracılığıyla yasa dışı şekilde yurt dışına çıkış arayışında olduğu öğrenildi ve bunun üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile MİT'in ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda HDP'li Güzel, otomobille Edirne'ye giderken yakalandı. Güzel'in üzerinde sahte pasaport bulunurken beraberindeki A.G. isimli göçmen kaçakçısı da gözaltına alındı. Öte yandan Semra Güzel'in kılık değiştirdiği de gözlerden kaçmadı.

SEMRA GÜZEL KİMDİR?

İlk, orta ve lise eğitimini Viranşehir'de tamamladı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. DHY kurasıyla Mardin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine atandı (Mayıs 2009). Kasım 2010'da Nusaybin'de göreve başladı. Eylül 2012'de TUS ile Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Bölümünü kazandı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasında görev aldı. Diyarbakır Tabip Odasında Eş Başkanlık sıfatıyla Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Hazırlanan fezleke uyarınca dokunulmazlığı kaldırılan Semra Güzel hakkında 24 Mart 2022'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yakalama kararı çıkarılmıştı.

Semra Güzel olayı nedir? Semra Güzel Kimdir? HDP'li eski milletvekili Semra Güzel yakalandı... ile ilgili etiketler semra güzel
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da kızına şiddet uygulayan anneye vatandaşlardan tepki! Annenin cevabı pes dedirtti...

Küçükçekmece'de yolun ortasında kızına şiddet uygulayan anneye çevredekiler tepki gösterdi. Çevredekilere "Alın sizin olsun" diyen anne arkasını dönüp uzaklaştı. O anlar saniye saniye kameralara kaydedildi.