Semehat Özdoğan kimdir?

Beşiktaş - Bayern Münih maçı yarın yani 14 Mart'ta oynanacak. Siyah beyazlı ekibin evi Vodafone Park'ta oynanacak maçı herkes sabırsızlıkla bekliyor. Önemli maçın detaylarını araştırılmaya başlandı. UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesinde oynanacak maçın detaylarından biri ise maçı anlatacak isim merak ediliyor. Semahat Özdoğan maçı anlatacak isim olarak belirlendi. Peki Semehat Özdoğan kimdir? Kaç yaşında ? Nerelidir? Detaylar haberimizde...

UEFA Şampiyonlar Ligi mücadelesi Beşiktaş - Bayern Münih maçı heyecanla bekleniyor. Vodofane Park'ta 14 Mart'ta oynanacak maçı anlatacak isim ise Semahat Özdoğan oldu. Vatandaşlar ise maçı anlatacak olan Özdoğan'ın kim olduğunu merakla araştırılıyor. Sizler için Semahat Özdoğan'nın hayatını ve kariyerini araştırdık. Peki Semehat Özdoğan kimdir? Kaç yaşında? Nerelidir? Merak edilen sorularının cevapları ile detayları ile haberimizde yer alıyor...

SEMEHAT

SEMEHAT ÖZDOĞAN KİMDİR?

Semahat Özdoğan, Adana Çukurova'da dünyaya gelmiştir. Burada gördüğü ilk ve orta öğreniminin ardından Semahat Özdoğan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne İktisat eğitimi almak için kaydolmuştur. Her ne kadar bölümünü başarıyla tamamlasa da Semahat Özdoğan'ın gönlü spikerlik alanındaydı. Bu alana ilk adımını atan Özdoğan, Kanal D ve Radyo D bünyesinde görev almıştır. Buna ilaveten BBC ekranlarında spor programı hazırlayıp sunan Semahat Özdoğan, bu dönem zarfında Fanatik Gazetesi'nde de görev almıştır.

1998 yılında TRT tarafından açılan sınava katılan ve başarı elde eden genç spiker, çalışmalarını bu kurumda devam ettirme kararı aldı. Dünya çapında maç anlatımı gerçekleştiren 3 kadın spikerden birisi olan Semahat Özdoğan, Türkiye'de ise ilk ve tek olarak yer alıyor. TRT'deki maç sunumlarına ilaveten TSYD Kupası'nı da anlatarak bu anlamda bir ilke imza attı ve belki de ileride maç anlatacak pek çok kadın spikerin öncüsü oldu.

Sporla ilgisi yalnızca maç anlatımıyla sınırlı kalmayan Semahat Özdoğan, aynı zamanda TRT'nin spor ekranlarında haber sunumlarını da gerçekleştirmiştir. 14 Mart tarihinde Beşiktaş Bayern Münih maçını sunacak olan Semahat Özdoğan, bir çocuk annesidir.

besiktas-bayern-munih-macini-turkiye-nin-ilk-kadin-mac-spikeri-semahat-ozdogan-anlatacak-1516283331

RÖVANŞ HEYECANI YAŞANIYOR

Vodafone Park'ta saat 20.00'de başlayacak mücadelede, İngiliz hakem Michael Oliver düdük çalacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu'nu namağlup lider tamamlayarak son 16 turuna yükselen ve Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş, ilk maçta Allianz Arena'da rakibine 5-0 yenildi.

Siyah-beyazlı ekibin çeyrek finale yükselebilmesi için rakibini en az 6 farkla mağlup etmesi gerekiyor.

MUHTEMEL 11
Beşiktaş: Tolga, Adriano, Medel, Necip, Caner, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Love

SPİKER

Spiker veya sunucu, radyoda, televizyonda, bir eğlence yerinde programı sunmak, açıklamak, takdimcilik ve anonsörlük yapan görevlidir.

Spikere yerine göre anonsör, yorumcu ve takdimci de denir. Spikerler sadece haber bültenleri, reklam spotlarını, tanıtma ve yorum metinlerini okumakla kalmazlar; radyo ve televizyonların düzenledikleri yarışma, oyun ve benzeri eğlence programlarını da takdim eder ve yönetirler. Söz konusu programlarda, yazılı bir metni okumak yerine irticalen konuşur. Nitekim klasik spikerlik gitgide tarihe karışmakta ve çağımızın spikerleri çok daha çekici ve hareketli çalışma alanlarına yönelmektedir: Tiyatrolar,müzik salonları, gazinolar gibi. Spikerlerin bu türlü yerlerde yaptıkları iş, daha çok yorumculuk veya takdimciliktir. Radyo ve televizyon kurumları da dinleyici ve seyircilerin bir spor müsabakasını, bir töreni daha iyi izleyebilmeleri için takdimci spikerlerden yaralanırlar.

BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ

Beşiktaş Jimnastik Kulübü, 1903 yılında İstanbul'da kurulan spor kulübüdür. Bereket Jimnastik Kulübü adıyla kurulan kulüp, 26 Ocak 1911 tarihinde Beyoğlu Mutasarrıfı Muhittin Bey'in teşvikiyle Beşiktaş Osmanlı Jimnastik Kulübü, adıyla tescil edilen ilk Türk spor kulübü oldu.Daha çok futbol şubesiyle tanınan kulüp, Türkiye'de futbolun profesyonelleşmesinden sonra şampiyon olma başarısı gösteren 5 kulüpten birisidir. Kulübün genel başkanı Fikret Orman'dır.

Beşiktaş, güncel olarak futbol (erkek ve kadınlarda), basketbol (erkek ve kadınlarda), voleybol (erkekler ve kadınlarda) ve hentbol dallarında birinci lig düzeyinde temsil edilmektedir. Bu dalların yanında atletizm, bedensel engelliler, boks, briç, güreş, jimnastik, kürek, masa tenisi, satranç ve elektronik spor dallarında faaliyetlerini sürdürmektedir. Beşiktaş Futbol Takımı, şampiyon olan 5 takımdan birisidir. Ayrıca, futbol takımı armasında yıldız olanb 4 Türk takımından biridir. Armasında Türk bayrağı amblemi taşıma hakkını elde etmiş az sayıda takımdan biridir.

Beşiktaş, kurulduğu 1933 yılından bu yana Türkiye Basketbol Ligi'nde toplam 2 defa şampiyon olmuştur. Bunun dışında 1'er kez 2. Lig, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanan takım, 2011-12 sezonunda EuroChallenge'ı kazanarak tarihinde ilk kez bir Avrupa şampiyonluğu elde etmiştir. Beşiktaş (kadın basketbol takımı), Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ni toplamda 3 defa müzesine götürürken, 1 kez de Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda mutlu sona ulaşmıştır. 2003 yılında kurulan Beşiktaş (tekerlekli sandalye basketbol takımı) ise 2 kez Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig'i kazanma başarısı gösterirken, 1 kez Andre Vergauwen Kupası ve 1 kez de Willi Brinkmann Kupası'nda şampiyonluk elde etmiştir. Faaliyetlerine 1961 yılında başlayan Beşiktaş (kadın voleybol takımı), 1'er kez Türkiye Bayanlar Voleybol Şampiyonası, Federasyon Kupası'nda şampiyon olmuştur. Kadınlar Voleybol Balkan Kupası'nda ise toplam 3 kez şampiyon olmuştur. 2013-14 sezonunda CEV Challenge Kupası'nda final oynama başarısı göstermiştir. 1986 yılında kurulan Beşiktaş (erkek voleybol takımı) ise İstanbul Erkekler Voleybol Ligi ve Federasyon Kupası'nda 1'er kez şampiyon olmuştur. 1986 yılında kurulan Beşiktaş Erkek Hentbol Takımı, 10 kez ile Türkiye Erkekler Hentbol Süper Ligi'ni en çok kazanan takımdır. Bunun dışında 9 kez Türkiye Kupası ve 10 kez de Süper Kupa'da şampiyon olmuştur.

KARA KARTAL SEMBOLÜ

19 Ocak 1941 tarihinde, Şeref Stadı'nda Beşiktaş'ın Süleymaniye takımıyla oynadığı bir maçta, Beşiktaş takımının hücum ettiği tribünde bulunan Mehmet Galin isminde bir taraftarın "Haydi Kara Kartallar, Hücum edin Kara Kartallar"... şeklinde tezahürat yapmıştır.Beşiktaş'ın maçta üstün oynaması ve art arda ataklar yapması da, taraftarların bu tezahüratı benimsemesini sağlamıştır. Beşiktaş o karşılaşmayı, Şeref Görkey'in voleyle attığı 3 gol, kaptan Hakkı Yeten, Şakir ve Şükrü'nün birer golüyle 6-0 galibiyetle bitirmiştir. Bu maçtan sonra, Kara Kartal Beşiktaş'ın sembolü olarak kabul edilmiştir.

Semehat Özdoğan kimdir? ile ilgili etiketler semehat özdoğan kimdir kaç yaşında nelerilidir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.