Şemdinli davası yeniden... Kaya ve İldeniz tekrar yargılanacak

Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi Şemdinli davasında tutuklu sanıklar Ali Kaya ve Özcan İldeniz’in yeniden yargılanma başvurularını kabul etti. İki astsubay yeniden yargılanacak.

Türkiye gündemine oturan Şemdinli davasında flaş gelişme yaşandı. Tutuklu sanıkların yeniden yargılanma talebini değerlendiren Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi tutuklu sanıklar Ali Kaya ve Özcan İldeniz’in yeniden yargılanma başvurularını kabul etti.

Savcı Ferhat Sarıkaya’nın itiraflarıyla yeniden gündeme gelen Şemdinli davasındayeniden yargılama kararı verildi. Kararı, dosyaya bakan Van 4. Ağır Ceza Mahkemesi verdi. Karar, sanıkların Sarıkaya'nın itiraflarının ardından yaptığı yeniden yargılama talebinin ardından alındı. Mahkeme sanıkların infaz durdurma talebini ise reddetti.

Şemdinli davası

FETÖ'cü olduğunu itiraf eden dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, Şemdinli’de 9 Kasım 2005’te Seferi Yılmaz’a ait Umut Kitabevi’nin bombalanmasına ilişkin iddianame hazırladı.

Astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş’in sanık olduğu iddianamede, astsubay Ali Kaya için “Tanırım iyi çocuktur” diyen Yaşar Büyükanıt da çete kurmak ve yargıyı etkilemeye teşebbüsle suçlandı. Sarıkaya, Büyükanıt’ın dosyasını ayırarak dava açılması için Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderdi. Başkanlığını İlhan Kaya’nın yaptığı Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, astsubaylar ve PKK itirafçısına yargılama sonucunda 39 yıl 10 ay 27’şer gün hapis cezası verdi.

Şemdinli davası yeniden... Kaya ve İldeniz tekrar yargılanacak ile ilgili etiketler Şemdinli Umut Kitap Evi Ali Kaya Özcan İldeniz
GÜNÜN VİDEOSU

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu

Sultangazi'de aralarında husumet bulunan grup trafikte silahlı kavgaya tutuştu. Güpegündüz yaşanan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı.