Selvi: Mahkeme 6’lı masanın adayını tayin etti

YSK üyelerine hakaret eden CHP’li İmamoğlu hakkında verilen hapis cezasına ilişkin değerlendirmede bulunan Selvi, “Mahkeme 6’lı masanın adayını tayin etti. Bu doğrudan siyasete yargı üzerinden yapılmış müdahaledir.” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Abdulkadir Selvi, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu canlı yayına konuk oldu.

Selvi burada YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılan CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen cezaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“MAHKEME 6’LI MASANIN ADAYINI TAYİN ETTİ”

Mahkeme 6’lı masanın adayını tayin etti. Bu doğrudan siyasete yargı üzerinden yapılmış müdahaledir. Hem cumhurbaşkanı, hem milletvekili hem de yerel seçimelere yargının yaptığı müdahaledir.

“SİYASET YARGI ÜZERİNDEN TANZİM EDİLİYOR”

Yargı kararlarıyla toplum mühendisliği yapmak hep geri tepti. Bu ülkeyi yöneten Cumhurbaşkanı (Recep Tayyip Erdoğan) şiir okuduğu için hapse gitti ve siyasi yasak aldı. Ama ne oldu mücadele etti ve geldi bu ülkenin Cumhurbaşkanı oldu. Siyaset yargı üzerinden tanzim ediliyor.

“CUMHURBAŞKANI’NIN BU KARARI ELEŞTİRECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu karardan rahatsız olduğunu ve eleştireceğini düşünüyorum. 

SİYASİ YASAĞA GİDEN SÜREÇ

Verilen mahkumiyet ve siyasi yasağa girmesi için 1 yıl 6 aydan başlıyor. Sonra suçu alenen işlediği için artırıyor. Sonra müteselsilen artırılıyor böylece ne oluyor 2 yıl 7 aya çıkıyor hem hapis hem siyasi yasağa giriyor.

“ŞU VERİLEN KARAR SİYASETİN YARGI ÜZERİNDEN TAYİN EDİLMESİDİR”

İmamoğlu’nun aday olması önünde bu karar kesinleşene kadar bir engel yoktur. Bu karar istinafa gidilecek. Ama 2019’da yapılan düzenlemeyle İstinaftan Yargıya gidebilecek. Şu verilen karar dahi yargı için çok ayıptır. Siyasetin yargı üzerinden tayin edilmesidir.

“AYNI ZAMANDA 6’LI MASANIN İRADESİNE MÜDAHALE”

Bu aynı zamanda 6’lı masanın da iradesine yapılmış müdahaledir.”

Selvi: Mahkeme 6’lı masanın adayını tayin etti ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi Ekrem İmamoğlu Yargıtay YSK
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.