Al Arabiya: Türkler hareket eden her şeyi vuruyor

Suudi Arabistan'da yayın yapan ve veliaht prens Muhammed bin Selman'a yakınlığıyla tanınan Al Arabiya isimli TV kanalı, PKK'lı teröristleri aklama çabasına girişti. Kandil'deki teröristlerin ifadelerine yer veren kanal, Türkiye'yi suçlu göstererek, ''Türk keşif uçakları hareket eden her şeyi vuruyor'' ifadelerine yer verdi.

Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Selman'ın fonladığı Al Arabiya isimli TV kanalı, 'özgürlük savaşçısı' olarak nitelendirdiği PKK'lı teröristlerle röportaj gerçekleştirdi. Teröristleri aklama çabasına giren kanal, 'Özel Görev' ismini verdiği programda, 10 farklı teröristin görüşlerine yer verdi.

Kanalın haberi sunuş dilinde Türkiye'ye karşı suçlayıcı ifadeler kullanması dikkatlerden kaçmadı. 

TÜRKİYE'Yİ HEDEF GÖSTEREREK SUÇLADILAR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; Türk askerlerinin bölgede masum sivilleri öldürdüğü iftirasını atan kanalda şu ifadeler kullanıldı:

''Türkiye, Kürtlere karşı şiddeti ve ayrımcılığı sürdürüyor. Savaşın ayrıntılarına giden yol PKK'nın kalesi olan Kandil Dağı'ndan geçiyor. Fakat buraya ulaşmak oldukça zor. Çünkü hareket eden her şeyi vuran Türk keşif uçakları var ve sizi de hedef alabilirler.''

Skandallarla dolu programda, teröristlerin açıklamalarını doğru kabul eden ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarının sanılanın aksine başarısız olduğunu vurgulandı.

'TELEFON VE İNTERNETLERİ YOK' AJİTASYONU

Kanalın muhabiri, teröristlerin büyük gruplar halinde dolaşamadığını, bazılarının etrafı gözetlediğini ifade etti. 

Güvenlik endişeleri nedeniyle telefon ve internet kullanmadıklarını belirten Al Arabiya muhabiri, ''Dünyada neler olduğunu bilmiyorlar, sadece radyo kullanıyorlar. Maaşları yok ve evlenemiyorlar. Ellerinde sadece Kürdistan hayalleri ve silahları var'' şeklinde konuştu.

Söz alan bir PKK'lı ise, 40 yıllık süreçte Türkiye ile ateşkes görüşmeleri yaptıklarını fakat barışçıl ve siyasi bir çözüm bulunamadığını açıkladı. PKK sözcüsü, Türkiye'nin savaşı tercih ettiğini belirterek, ''Bizi bu mücadeleden vazgeçiremezler'' dedi.

TERÖRİST AĞZIYLA YAYIN YAPTILAR

Teröristlerden biri de aileleriyle bağlantı kurmaya ihtiyaç duymadıklarını belirtti. Açık açık örgüt propagandasının yapıldığı yayında bir teröristin şu açıklamalarına da yer verildi:

“Hedefimiz bütün Kürtlerin özgürlüğüne kavuşması ve hür bir Kürdistan’ın kurulması. Dünyaya hakim olan güçlerin çıkarlarına ters düştüğü için PKK’nın bir terör örgütü olarak gösteriyor. Onlar gücü elinde bulundursa da biz hedefimize ulaşacağız.”

Al Arabiya: Türkler hareket eden her şeyi vuruyor ile ilgili etiketler Suudi Arabistan PKK Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman Al Arabiya
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.