Selin Sayek Böke İzmir için yeşil ışık yaktı!

Aziz Kocaoğlu'nun bir daha aday olmayacağını açıklamasının ardından İzmir için isim arayışına giren CHP'de öne çıkan kişi İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke oldu. Adaylık için parti yönetimine yeşil ışık yakan Böke, kentte çalışmalara da başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da Böke'nin adaylığı sorulduğunda "Hayırlısı olsun. Bir şey diyemem" diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerine gün gün yaklaşılırken CHP İzmir'de halen adayını netleştirmiş değil.

Mevcut başkan Aziz Kocaoğlu'nun aday olmayacağını açıklamasının ardından kente güçlü bir aday arayışına giren CHP'de ismi İzmir için milletvekili Selin Sayek Böke, adaylık konusunda açık kapı bıraktı.

Böke, "İzmir'de varlığını bildiğimiz bu anlayışı Türkiye'ye yayan hikayeye dönüştürmemiz gerekiyor. Meselemiz adayların kimliği değil, nasıl belediyecilik sorusuna yanıt verecek siyasi programdır. Daha çok demokrasiye ihtiyacımız var. Meydanları dolu kentlere ihtiyacımız var. Yeni bir kent hikayesini bu meydanlarda yazmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı. Kulislerde adı adaylık için geçen Böke, "Bugüne kadar elimden geleni yaptım ve yapacağım. İzmir ile birlikte yol yürüdüm ve yürümeye devam edeceğim" dedi.

KOCAOĞLU: HAYIRLI OLSUN, BİR ŞEY DİYEMEM

Selin Sayek Böke'nin kentte çalışma yaptığının hatırlatılması üzerine açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Hayırlısı olsun. Bir şey diyemem. Adaylık konusunda kimseye 'aday olma' diyemezsin. Öyle bir hakkımız yok. Adaylık kişinin kendi özgür iradesi ile vereceği karardır. Ben nasıl '3 defa aday olacağım' dedim, genel merkezimiz yaptı, İzmirli hemşehrilerimiz destek verdi kazandık. Ama şu anda da aday olmayacağımı açıkladım. Hem aday olanların önü açılsın, hem de partimiz ona göre karar versin diye bu açıklamayı yaptım. Şu anda biz görevimizi 31 Mart akşamına kadar yapacağız. Ondan sonra da kimi atarlarsa, kim kazanırsa, ona teslim edeceğiz. Ondan sonra evimize gideceğiz" dedi.

Selin Sayek Böke İzmir için yeşil ışık yaktı! ile ilgili etiketler CHP selin sayek böke
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.