Selda Bağcan, 15 Temmuz ve Kudüs meselesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu!

Efsane sanatçı Selda Bağcan verdiği bir röportajda 15 Temmuz darbe girişimi ve ABD'nin Kudüs kararına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bağcan, "Bir sanatçı olarak İsrail'in zulmüne uğrayan Filistin halkı için Doğu Kudüs'e gidip konser vermek isterim" dedi.

Türk protest müziğinin yaşayan efsanesi Selda Bağcan, Kudüs konusunda ilk kez konuştu. Amerika'nın Kudüs'ü başkent ilan etmesine en güçlü karşı koyan ve en gür ses çıkaran ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Bağcan, Arap dünyasının Filistin davasını önemsemediğini belirtti. Bağcan, 15 Temmuz'a yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bağcan'ın Sabah gazetesinden Tuğba Kalçık'la gerçekleştirdiği röportajdan bir bölüm:

"15 TEMMUZ FETÖ KATLİAMIDIR"

Birçok darbeyi görmüş olan bir isim olarak 15 Temmuz'u anlatan sanatçı şu ifadeleri kullandı: 15 Temmuz'da yaşananlar karşısında şoke oldum ve çok üzüldüm. Üç darbeyi yaşamış biri olarak, o gece yaşananlar beni derinden sarstı. Halka silah sıkıldı. 250 insanımız öldü. 15 Temmuz'a darbe girişimi demek, bu vahşeti anlatmak için az kalır.

Bana göre; 15 Temmuz, FETÖ katliamıdır. FETÖ, başarılı olsaydı, ülke olarak yanmıştık. Kendi halkına ateş açanlar yönetime geçseydi, ülkece uçurumdan aşağı yuvarlanırdık. FETÖ, yıllarca sinsice insanları uyutmuş, illüzyon yapmış, 50 yıldır kötü amaçları için insanları kullanmış, kandırmış. 15 Temmuz gecesi ülke olarak birlik ve beraberlik içinde hareket ederek FETÖ'nün darbe girişimini başarısızlığa uğrattık. Her kesimden dinleyicisi olan ve ülkesini çok seven bir sanatçı olarak, kutuplaşmadan kaçınmamız gerektiğini düşünüyorum. Birlik içinde olmalıyız. Hem Türkiye'nin geleceği, hem de bölgede daha güçlü olmamız için birlik ve bütünlüğümüzü korumalıyız.

selda-bagcan-ispanyayi-salladi-06062016-142658

"TÜRKİYE ÇOK DOĞRU BİR POLİTİKA İZLİYOR"

Bağcan konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Trump bu kararı alır almaz, Doğu Kudüs'ün de Filistin'in başkenti olması gerektiğini düşünmüştüm. İslam İşbirliği Teşkilatı da çok doğru ve yerinde bir karar vererek Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanıdı. Türkiye, Kudüs konusunda çok doğru bir politika izliyor.

"ARAP DÜNYASI VURDUMDUYMAZ"

İsrail, kurulduğu 1947'den itibaren toprağını büyüttü. Bu süreçte Arap dünyası hiçbir şey yapmadı, sessiz kaldı. Arap dünyası yıllardır vurdumduymaz bir tavır içinde. Filistin davası aslında hiçbir dönem Arap dünyasının umurunda olmadı. Olsaydı zaten İsrail, Filistin halkına böyle bir zülüm yapamazdı.

selda-bagcan-in-kudus-hayali-orada-filistin-10359425_2499_amp

"BUNA BİZZAT GÖZLERİMLE ŞAHİT OLDUM"

Amerika'nın Kudüs'ü başkent ilan etmesine en güçlü karşı koyan ve en gür ses çıkaran ülke Türkiye oldu. İsrail'e konser vermek için birçok kez gittim, orada iki ulusal televizyona çıktım ve radyo röportajları da yaptım. Hatta İsrail'de katıldığım bir radyo röportajında 'Almanlar'ın size yaptığını, siz Filistin halkına yapmayın' dedim.

Böyle deyince de radyo programında soğuk rüzgarlar esmişti. Aslında İsrail halkının çoğunluğu, devletin Filistin halkına yapılan zulmün farkında ve karşısında. Buna bizzat gözlerimle şahit oldum. Bir sanatçı olarak İsrail'in zulmüne uğrayan Filistin halkı için Doğu Kudüs'e gidip konser vermek isterim.

Selda Bağcan, 15 Temmuz ve Kudüs meselesi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu! ile ilgili etiketler Selda Bağcan Kudüs 15 Temmuz
GÜNÜN VİDEOSU

Türk sanatçılara örnek olsun...Amerikalı rapçi Macklemore'dan alkışlanan Filistin'e destek konuşması

Amerikalı rapçi Macklemore Avustralya'da verdiği konserde Filistin'e destek konuşması yaparak, "Takip ettiğim tek şey Gazze. Herkesi takip etmeyi bıraktım, sadece Gazze'deki soykırım hakkında haber yapan, konuşan ve rapor veren kişileri takip ediyorum" dedi.