'Kaçarken rastgele o araca bindik'

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'a Ankara'daki evinin önünde saldıran zanlıların ifadeleri ortaya çıktı. Zanlılar ifadelerinde olayı, ''Ateş edilince kurşunların hedefi olmamak için yoldan geçen tanımadığımız şahısların arabasına binip kaçtık'' diyerek anlattı.

Gelecek Parti'li Selçuk Özdağ, geçtiğimiz haftalarda başkentteki evinin önünde sopalı ve silahlı bazı kişiler tarafından darp edildi. 

Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada güvenlik kameralarından yola çıkarak zanlılara ulaşan emniyet güçleri ilk olarak iki, daha sonra ise dört zanlıyı gözaltına aldı.

Sözcü'den İsmail Saymaz, bugünkü köşesinde, zanlıların emniyetteki ifadelerine yer verdi.

''AYNI YÖNE KAÇARKEN ARABALARINA BİNDİK, TANIMIYORUZ''

Üç zanlının ilk ifadesinde test sürüşü yapmak maksadıyla bir galeriye giderken yolda kavgaya denk geldiklerini, ayırmaya çalıştıkları sırada Özdağ ve yakınındakilerin arkadaş ateş ettiğini iddia etti. Olay yerinden kaçtıkları sırada Özdağ'a saldıranların arabasına 'mecburen' bindiklerini ifade eden zanlılar, ''Kim olduklarını bilmiyoruz'' dedi.

K.H isimli saldırgan ise, arabalara merakı olduğunu, kafa dağıtmak adına 2 arkadaşıyla buluştuğunu belirtti. Galeriye ilerledikleri sırada bağrıları duyduğunu ifade eden zanlı, “Birinin elindeki sopayı alıp tarafları uzaklaştırırken Özdağ, ‘Bayram, vur şu a… k… çocuklarını' diye bağırınca silah çıkartılacağını anlayıp kaçtım. Arkadaşlarım da aynı yöne koştu. Arkamızdan atılan silah seslerini duydum.” şeklinde konuştu.

Mermilerden kaçmak adına tanımadıkları şahısların otomobiline bindiğini belirten ve Özdağ ile kavga eden grubun da aynı yöne kaçtığını savunan zanlı, ''Araçtakilerle konuşmadık, iki kişi vardı. Üçümüz daha sonra araçtan indik. Bağırararak küfrediyorlardı. Nereye gittiler, bilmiyorum'' dedi.

“KAVGA EDENLERİN KİM OLDUĞUNU BİLMİYORUM”

Şüpheli M.R.G. ise ifadesinde kavgayı görünce cep telefonunu çıkarıp kayda girdiğini anlatarak, şunları söyledi:

“Kavgayı çeker paylaşırım diye düşündüm. Kavga edenlerin kim olduğunu bilmiyorum. Video çekmek için yaklaştığımda tanımadığım biri ‘Bayram vur şu p…' diye bağırdı. Silah çekebileceklerini düşünerek kaçtık.”

M.R.G., uyuşturucu satıcılarından çekindiği için yanında taşıdığı kurusıkı silahı düşmesin diye eliyle tuttuğunu anlatarak, şöyle devam etti:

“Bu esnada yanımızdan araba geçiyordu. Ateş eden şahıs bizi vurmasın diye arabaya atlayıp bindik. Arabadakilerin kim olduğunu bilmiyorum. Arkadaşlarım da tanımıyordu. Tabancayı park halindeki araçlardan birinin altına attım.”

B.A. da aynı savunmayı yineledi.

'Kaçarken rastgele o araca bindik' ile ilgili etiketler Gelecek Partisi Otomobil ifade İsmail Saymaz selçuk özdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.