Selçuk Bayraktar bu sözlerle paylaştı: Rüzgar gibi geçti yıllar

Türk İHA ve SİHA'lar dünya muharebe tarihini şekillendirirken, Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor. BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türk İHA ve SİHA'larının gelişimini içeren videoyu, "Rüzgar gibi geçti yıllar" sözleriyle paylaştı.

BAYKAR'ın geliştirdiği yerli İHA ve SİHA'lar çok sayıda ülkeye ihraç edilirken, dünya gündemindeki yerini korumaya devam ediyor.

Türkiye'nin gururu haline gelen milli İHA ve SİHA'ların gelişimini içeren bir videoyu yayınlayan BAYKAR, süreci ve dünyada yankı bulmasını anlattı.

BAYKAR Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Türk İHA ve SİHA'larının gelişimini içeren o videoyu, "Rüzgar gibi geçti yıllar" sözleriyle paylaştı.

 

2005 YILINDA AÇIKLAMIŞTI

Selçuk Bayraktar, 2005 yılında, "Türkiye bu noktada 5 sene içerisinde bu veya bunun gibi projeler desteklenirse dünyada bir numara haline gelir" açıklamasını yapmış, yıllar sonra sözleri gerçeğe dönüşmüştü.

Bayraktar son dönemde, "Dünya muharebe tarihinde devrim yapacağını öngördüğümüz Bayraktar TB2 SİHA'lar filolar halinde uçarak muharebe doktrinlerini değiştiriyor. Dünyada SİHA'lar ile kazanılan ilk savaş Türk orduları tarafından kazanıldı. Şimdi daha ileri gidiyoruz. Kısa pistli gemilerden, uçak gemilerinden kalkıp inebilen SİHA'lar ve insansız savaş uçakları muharebe alanında devrim oluşturacak. Bu hava araçlarını geliştiriyoruz ve bugün gördüğünüz savaş uçakları üretilen son insanlı muharebe araçları olacak. Bundan sonra hepsi insansız olacak. Bizim için en büyük avantajlardan biri, bazıları tarafından dezavantaj olarak gösterilse de ülkemizin dışlandığı F-35 projesi. Bu adım, daha gelişmişini elde etmek için ayağımıza gelen en büyük fırsat olabilir." açıklamasıyla da dikkat çekmişti.

 

Selçuk Bayraktar bu sözlerle paylaştı: Rüzgar gibi geçti yıllar ile ilgili etiketler BAYKAR Selçuk Bayraktar İHA SİHA video

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.