Seküler ne demek? TDK Seküler kelimesi için ne diyor?

Gündelik dilde sık kullanılan kelimelerden birisi de seküler'dir. Seküler kelimesi ile ilk karşılaşanlar kelimenin anlamını merak ediyor. Sözlük anlamı soy, kuşak olan seküler kelimesi özellikle Orta Çağ'dan itibaren kullanılmıştır. Peki Seküler ne demek, Seküler kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Seküler ne demek? Gündelik dilde seküler kelimesi ile ilk kez karşılaşanlar ya da kelimeyi ilk duyanlar, Seküler kelimesinin anlamını araştırıyor. Orta Çağ'dan itibaren kullanılan "seküler kelimesi dünyevi, dünyayla ilgili olan" anlamına gelir.

Seküler, dinden bağımsız olana denir. Dini ya da ruhani olmayan şey'dir. Seküler, dini hayatın bir parçası olmayan anlamına gelir.

SEKÜLER NE DEMEK?

Seküler kelimesinin diğer anlamı laikleştirme, laik hale getirme, dinden bağımsızlaştırma'dır.

Sekülerleşme kelimesi ise, toplumsal ve kültürel alanların dini sembol ve kurumlardan bağımsızlaştırma, onun hakimiyetinden uzaklaşma demektir.

Seküler sözcüğü, hem çok fazla kullanılmayan hem de çok rastlanmayan bir sözcüktür. Aslında bu kelime oldukça mühim bir kavramdır. Bu manada seküler, yaklaşık olarak her yüzyılda bir defa olan olay şeklinde tanımlanır.

Seküler ne demek? TDK Seküler kelimesi için ne diyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu seküler ne demek seküler tdk seküler kelime anlamı
GÜNÜN VİDEOSU

Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!

Slovakya Başbakanı Robert Fico’ya yönelik silahlı saldırı anının görüntüleri ortaya çıkarken, saldırganın 71 yaşındaki Slovakyalı şair ve aktivist Juraj Cintula olduğu belirtildi. Fico’nun ameliyatında ise 3 saat geride kaldı.