Şekeri de var peyniri de! Bu börek lezzetini baharın tadı Antep peynirinden alıyor!

Şeker ve peynir bir arada olur mu demeyin. İçinde baharın tadı Antep peynirinin dilim dilim lezzeti olan şekerli peynirli börek tarifi sizlerle. Diğerlerine kafa tutan enfes tadıyla şekerli peynirli börek tarifini sizler için hazırladık.

Şeker ve peynirin buluştuğu nadir lezzetlerden biri olan şekerli peynirli börek ile karşınızdayız. Damak tadı denilince mangalda kül bırakmayanlar henüz bu lezzet ile tanışmamış olabilir. Mutfağınızda bulunan malzemelerle kolaylıkla yapabileceksiniz.

Şekerli Peynirli Börek Tarifi ve Malzemeler

3 su bardağı un
1,5 su bardağı rendelenmiş tuzsuz Antep peyniri (yerine tuzsuz herhangi bir peynir, lor kullanabilirsiniz)
3 adet yumurta
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 su bardağı toz şeker
İsteğe göre üzerine toz Antep fıstığı atabilirsiniz.

Sofrada kavga çıkaran lezzet! Şekerli Börek tarifi! Tatlı mı yemek mi siz  karar verin!

Şekerli Peynirli Börek Nasıl Yapılır?

Un, Maya ve 2 yemek kaşığı kadar toz şekeri derin bir kapta karıştırın. Makul miktarda su ekleyip yoğurun. Hamur hale gelinceye kadar bekletin. Parçalara ayırdığınız hamuru üzeri nemli bir örtü ile kapatın.

Antep peyniri yoksa dil peynirini yumurta ve kalan toz şeker ile karıştırın. Hamurun içine bu hazırladığınız harcı koyun. Hamuru pide şeklinde kapatın. Bütün hamurları bu şekilde kapatın. Daha önceden kızdırılmış 180 derecelik fırına atın ve kızarana kadar pişirin.

İşte lezzetin son durağı... Afiyet olsun.

Şekeri de var peyniri de! Bu börek lezzetini baharın tadı Antep peynirinden alıyor! ile ilgili etiketler Yemek şekerli peynirli börek şekerli peynirli börek tarifi şekerli peynirli börek malzemeleri
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.