Şehit üzerinden ahlaksız algı çöktü

Gara'da teröristlerin elleri kollu bağlı olarak esir tutarken katlettiği 13 şehitten biri olan polis memuru Vedat Kaya hakkında ortaya atılan ahlaksız yalana Emniyet Genel Müdürlüğü'nden cevap geldi. “Şehit edilen polis memuru Vedat Kaya’nın, PKK tarafından kaçırıldıktan sonra KHK ile ihraç edildiği” şeklindeki yalana cevap veren Emniyet Genel Müdürlüğü, "haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

PKK ve FETÖ'cü hesaplar TSK'nın Gara Harekatı'ndaki başarısını gölgelemek ve insanlık dışı katliamın üzerini algılarla kapatmak için ortaya attıkları spekülatif iddialar bir bir çürütülüyor.

PKK'lı teröristlerin katlettiği 13 şehitten polis memuru Vedat Kaya hakkında "Şehit edilen polis memuru Vedat Kaya'nın, PKK tarafından kaçırıldıktan sonra KHK ile ihraç edildi" iddiası ortaya atılmıştı.

Ahlaksız ve bir o kadar da alçak iddiaya Emniyet Genel Müdürlüğü'nden cevap geldi.

Yapılan açıklamada iddianın ve bu iddialara dayanan haberlerin kesinlikle gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

Şehit üzerinden ahlaksız algı çöktü

İŞTE GERÇEK

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bazı sosyal medya platformlarında yer alan, "şehit edilen polis memuru Vedat Kaya'nın, PKK tarafından kaçırıldıktan sonra KHK ile ihraç edildiği" yönündeki haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

KHK'lar kapsamında yapılan kamu görevinden çıkarma işlemleri, ilgililerin isimleri ile birlikte Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmektedir. Şehidimiz hakkında bu kapsamda herhangi bir işlem tesis edilmediği de ilgili KHK listelerine bakıldığında görülecektir.

Şehit polis memuru Vedat Kaya'nın memuriyet hakları, PKK terör örgütü tarafından kaçırıldığı günden bu yana kesintisiz olarak devam etmiştir.

Menfur olayın ardından şehitlik işlemleri de başlatılmıştır."

 

Şehit üzerinden ahlaksız algı çöktü ile ilgili etiketler Şehit polis KHK Emniyet Genel Müdürlüğü FETÖ PKK vedat kaya Gara
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.