Şehit MİT mensubu haberini yapan 5 gazetecinin hapis cezası onandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, "şehit MİT mensubu haberi" sebebiyle Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu'nun hapis cezasını onadı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, MİT mensubunun cenaze haberleri davasında yargılanan gazeteciler hakkındaki İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını onadı.

Sözcü gazetesinin haberine göre; mahkeme; Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu hakkında “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama” suçundan; Barış Terkoğlu ve E. E. hakkında “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan verilen beraat kararlarını onadı.

Aydın Keser, Ferhat Çelik ve Murat Ağırel’e “istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek” suçundan verilen 4 yıl 8 ay 17 gün; aynı suçtan Barış Pehlivan ve Hülya Kılınç’a verilen 3 yıl 9 ay hapis cezaları da mahkeme tarafından onandı.

 

Şehit MİT mensubu haberini yapan 5 gazetecinin hapis cezası onandı ile ilgili etiketler Barış Pehlivan Barış Terkoğlu Ferhat Çelik Hülya Kılınç Murat Ağırel Aydın Keser MİT mensubu haberi hapis cezası
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.