Şehit lider Beyatlı “intikam” bayrağı ile toprağa verildi

Irak’ın Süleymaniye şehri yakınındaki Kifri ilçesinde drone ile şehit edilen Türkmen lider Hüseyin Alloş Beyatlı son yolculuğuna uğurlandı. Mücadeleci kimliği ile tanınan Türkmen Bayat aşiretinin lideri Beyatlı’nın cenazesi Gökbayrak ve Türkmenler için "intikam" anlamına gelen siyah Türkmeneli bayrağına sarılarak toprağa verildi. Türkmenler arasında büyük üzüntü ve tepki yaratan Beyatlı’nı şehit edilmesi sonrası, cenaze töreninde tüm Türkmenlerin intikam yemini ettikleri öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’nin yıllardan beri mücadele ettiği bölücü terör örgütü PKK kanlı saldırılarını Türkmen şehri Kerkük’de sürdürüyor. 2003 yılından beri Irak’ın çeşitli şehirlerinde ve Kerkük’de düzenlenen faili meçhul saldırılarda çok sayıda Türkmen lider şehit edilmişti.


TÜRKMEN AŞİRET LİDERİ BEYATLI KİFRİ’DE DRONE İLE ŞEHİT EDİLDİ

Bölücü terör örgütü PKK son olarak Süleymaniye’de KYB’ye bağlı Peşmergelerle işbirliği yaparak Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş Beyatlı’ya kalleşçe saldırdı. Beyatlı 31 Mart günü öğleden sonra, Süleymaniye yakınlarında bulunan Kifri İlçesi’nde insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen terör saldırısında şehit edildi.

Şehit lider Beyatlı “intikam” bayrağı ile toprağa verildi

ŞEHİT BEYATLI “İNTİKAM” BAYRAĞI İLE TOPRAĞA VERİLDİ

Türkmen Bayat Aşireti'nin Başkanı Hüseyin Alluş Beyatlı’nın Kifri'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Mücadeleci kimliği ile tanınan ve Atarürk hayranı olan Türkmen Bayat aşiretinin lideri şehit Beyatlı’nın cenaze törenine,  Irak Türkmen Cephesi Genel (ITC) Başkanı Hasan Turan ve çok sayıda kişi katıldı. Şehit Beyatlı’nın cenazesi Kifri El- Firdevs camisinde kılınan ikindi namazına müteakiben cenaze namazı sonrası ilçe ile aynı adı taşıyan Kifri mezarlığında toprağa verildi.

TÜRKMENLER SESSİZ VE KARARLI…

Bu arada şehit Beyatlı’nın cenazesinin Gökbayrak’ın yanı sıra Türkmenler için "intikam" anlamına gelen siyah Türkmeneli bayrağına sarılarak toprağa verilmesi dikkati çekti.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre,Türkmenler arasında büyük üzüntü ve tepki yaratan Beyatlı’nın şehit edilmesi sonrası,cenaze töreninde tüm Türkmenlerin intikam yemini ettikleri öğrenildi.Öte yandan,Irak Türkmen Cephesi yaptığı açıklamada, (ITC) Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş Beyatlı’nın,Süleymaniye’de insansız hava aracı (İHA) ile gerçekleştirilen terör saldırısında öldürüldüğünü belirterek ve saldırıyı şiddetle kınayarak, Irak Başbakanı ile IKBY yetkililerinden saldırının soruşturulması,ayrıca faillerin adalete teslim edilmesi talebinde bulundu.

Şehit lider Beyatlı “intikam” bayrağı ile toprağa verildi - Resim : 2

“SALDIRI GÜVENLİK KARDEŞLİK VE İSTİKRARI BOZMAYA YÖNELİK!”


ITC Başkanlığından Süleymaniye'de Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kifri ilçesindeki saldırıda Türkmen aşiret lideri Hüseyin Alluş’un hayatını kaybetmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, Kifri ilçesindeki Beyatlı aşireti lideri Alluş'un, İHA ile hedef alındığı terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtilerek, "Türkmenleri doğrudan hedef alan bu saldırı, aynı zamanda Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) parlamento seçimlerinin yaklaşmasıyla, Kifri bileşenleri arasında güvenlik durumunu, istikrarı ve kardeşçe bir arada yaşamayı bozmaya yönelik tehlikeli bir göstergeye işaret etmektedir." ifadelerine yer verildi.

“FAİLLER ORTAYA ÇIKARILMALI VE ADALETE TESLİM EDİLMELİ”

Yine Irak Başbakanı ve IKBY yetkililerine Kifri ilçesinde güvenliğin sağlanması, terör örgütlerinin ortadan kaldırılması, vatandaşların hayatlarının korunması için acil müdahalede bulunma çağrısında bulunulan açıklamada, "Bu terör olayı ve arkasındaki faillerin ortaya çıkarılması için acil soruşturma başlatılması ve faillerin cezalarını almak üzere adalete teslim edilmesinin önemini ifade ediyoruz." denildi. Açıklamanın son bölümümde ise şu ifadelere yer verildi:

”Irak Türkmen Cephesi, Irak'taki Türkmen halkını savunmak için milli mücadelesini sürdüreceğini, Türkmen halkının kimliğine ve haklı davasına daha kararlı ve bağlı olacağını teyit ediyor. Kifri şehrindeki Beyatlı aşireti ile Türkmen halkımıza ve şehidin ailesine başsağlığı diliyor, Türkmen davası şehidine Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyoruz, mekanı cennet olsun."

PKK VE PEŞMERGEYE SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Türkmen lider Beyatlı’nın PKK ve işbirliği içinde olduğu öne sürülen KYP Peşmergesi  tarafından şehit edilmesi başta ITC yönetimi, siyasi partiler, Kerkük Türkmeneli Milletvekilleri, kanaat önderleri dernekler, vakıflar, sanatçılar, yazarlar ve gazeteciler tarafından, sosyal medyada da büyük tepki gördü. İşte o sosyal medya mesajlarından bazıları şöyle;

- Reşat Salihi: Bakın yalvarıyorum size.
Seçim zaferini isteyen istediği şekilde kutlasın.

- Ancak ne olur seçimlerin gölgesinde kalmasın… Bugün Irak’ta bir Türk, sadece Türk olduğu için şehit edildi.

- Irak Türkleri sahipsiz, Irak’ta Türk varlığı tehlike altında.

-Hasan Turan:”Türkmen Kifri ilçesindeki Beyat aşireti Önderi Şeyh Hüseyin Alluş'un, hedef alındığı terör saldırısını şiddetle kınıyor.

- Kifri şehrindeki Beyat aşireti, Türkmen halkımıza ve şehidin ailesine başsağlığı diliyor, Türkmen davası şehidine Cenab-ı Allah'tan rahmet ve mağfiret diliyoruz, mekanı cennet olsun.

- Mustafa Kemal Yılmaz:”Katil uzakta değil! Yıllardır başta terör örgütü PKK tarafından olmak üzere, Irak'ta binlerce yıldır bulunan Türklerin devamı olduğumuz hep hedef tahtasına konulduk, onbinlerce tehdit aldık.

- Dün de sadece kahpece hareket edebilen PKK, drone saldırısı sonucu bir Türk'ü şehit etti.

- Daha kaç tanemiz ölene kadar Türkiye'miz sessiz kalacak? Irak'ta Türkler yok olduktan sonra çıkacak sesin hiçbir anlamı kalmayacaktır.

- Atatürk'e olan sevgisini herkes bilirdi, sadece Türk olduğu için dün Irak'ta şehit edildi!

- Türkiye'de gündemde yer bulamayan Şehidimiz Hüseyin Bayatlı'yı bugün son yolculuğuna uğurladık.

-Kandaşlarımıza sahip çıkmayacak mıyız? Türk beklenendir...

-Türkmeneli'ne ve tüm Türk Milleti'ne baş sağlığı diliyorum.Türkmenli sağ olsun, vatan sağ olsun!


-Türkmeneli bugün taziyedir ancak yarın kanını yerde bırakmayacaktır.

-Uğruna şehit olduğu Gök bayrak Türkmeneli bayrağına sarılarak toprağa verildi.

- Ancak kimse unutmasın ki siyah Türkmeneli bayrağı, intikam yeminimizdir!

-Kürtçü terör örgütü PKK ile son damla kanımıza kadar savaşacağız! İntikamda hayat vardır!

Şehit lider Beyatlı “intikam” bayrağı ile toprağa verildi ile ilgili etiketler Irak Kuzey Irak
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.