Sehabe kimdir? Gerçek adı nedir?

Sehabe olarak tanınan rapçi müzik ile ilgileniyor. Sehabe'nin yaşamı merak ediliyor. Vatandaşlar Sehabe'nin hayatını araştırıyor. Peki Sehabe kimdir? Kaç yaşında? Şarkkıları nelerdir? Gerçek adı nedir? Detaylar haberimizde...

1988 yılında doğan Sehabe olarak tanınan rapçi müzikleri ile konuşuluyor. Sehabe'nin gerçek adı ve yaşamı merak ediliyor. Vatandaşlar Sehabe'nin yaşamını araştırıyor. Peki Sehabe kimdir? Kaç yaşında? Şarkıları nelerdir? Gerçek adı nedir? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Sehabe kimdir? Gerçek adı nedir?

SEHABE KİMDİR?

Barış Çetin, sahne ismiyle Sehabe. 26.08.1988’de Aydın’ın Nazilli ilçesinde doğdu. Ortaokulun son dönemlerinden itibaren rap müziğe ilgisi artarak devam etti ve uzun yıllar dinleyici olarak kaldı. 2003 yılında biriktirmiş olduğu a’capellalarını kasetçalara kaydetti. Fakat yetersiz olduğunu düşünüp rap müziğe bir süre ara verdi.Liseyi Aydın’ın en başarılı liselerinden biri olan Nazilli Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Liseyi bitirmesinin ardından da müzik kariyerine yoğunlaştı


İlk albümünün hazırlıklarına 2006 yılında başlayan Sehabe, “Vuslat Kayıt Evi” ismini verdiği stüdyosunu 2007’nin ağustos ayında kardeşi Yeis Sensura’yla beraber kurdu. Özellikle sosyal konulu parçalarındaki duyarlılığı ve samimiyetiyle dikkatleri çekti ayrıca duygusal parçalardaki soyut tasvirleri işleyişi ve kişisel bunalım konularındaki hâkimiyeti sayesinde de kısa sürede fark edildi ve kendine dinleyici kitlesi oluşturmayı başardı.

RAP

Rap, Hip hop kültürünün müziğidir. Rap'in yanı sıra, rap müziğin altyapılarını oluşturan DJ'lik, bu kültürün dansı breakdance ve duvarlara şekiller ile yazı ve görsel çizilerek oluşturulan graffiti gibi Hip hop'un dört ana sanat faaliyeti vardır. Rap'in "Rhytm And Poem" (Ritim ve Şiir ya da Ritmik Şiir) veya "Rhytmic African Poetry" (Ritmik Afrika Şiiri) sözcüklerinin kısaltması olduğu görüşü yaygın olsa da aslında rap kelimesi, İngilizce sözlük anlamı olarak "ağır eleştiri" anlamına gelmektedir.

Rap, sözlerin müziğin tempo ve ritmine uyarlanarak söylendiği bir yapıdadır. Rap yıllar boyunca değişim geçirmiştir ve rap içinde çeşitli alt türler oluşmuştur. Bunlara örnek olarak Gangsta, G-funk, Hardcore, Party ve Pesimist rap gibi örnekler gösterilebilir.


MC'LİK

Rap çoğunlukla orta, hızlı ve bazen de Gangsta tarzı yavaş bir ritim ile söylenir. Bu şekilde müziğin temposuna uygun olarak kafiyeli kelimelerden oluşan sözler söylemek de MC'lik olarak adlandırılmaktadır. MC'nin açılımı olarak Master of Ceremonies (Seremoni Ustası), Microphone Control ya da Mic Check (Mikrofon Kontrol) gibi terimler söylenebilir. Rap terimi 1979 yılında keşfedilen iki kayıt sayesinde Hip hop ile özdeşleşmiştir. Bunlardan ilki King Tim III'nin Personality Jock'u Hip-Hop'un bilinen ilk kaydı olarak tarihe geçmiştir.

Sehabe kimdir? Gerçek adı nedir? ile ilgili etiketler sehabe kimdir gerçek adı nedir kaç yaşında
GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.