Seferberlik kararı sonrası Rusya karıştı: Sınırda araç trafiği kilitlendi

Rusya, kısmi askeri seferberlik ilanı sonrası adeta karıştı. Ülkede çok sayıda kişi sokağa çıkarak kararı protesto etti. Ayrıca Hava trafiğindeki yoğunluk ülkeden kaçışların geldiği boyutu gözler önüne serdi. Rusya'nın Gürcistan sınırında ise trafik yoğunluğu araçların hareket edemeyeceği noktaya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kısmı seferberlik ilanı sonrası başlayan protestolarda yeni gelişmeler yaşandı. Putin'in kararı tüm dünyada yankı uyandırırken ülkede ise halk sokağa indi.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen halk, meydanları doldurdu, gösterilere müdahalede ise çok sayıda insan gözaltına alındı.

Seferberlik kararı sonrası Rusya karıştı: Sınırda araç trafiği kilitlendi

ÇEŞİTLİ YOLLARLA ÜLKEYİ TERK EDİYORLAR

Öte yandan çoğu, silah altına girmek istemeyenlerden oluşan on binlerce insan ülkeyi terk etmeye başladı. Ülkede, bugüne kadar görülmemiş bir hava trafiği yaşandı ve çok sayıda Rus vatandaşı çeşitli ülkelere gitti.

Seferberlik kararı sonrası Rusya karıştı: Sınırda araç trafiği kilitlendi - Resim : 2

Seferberlik kararının hemen ardından Rusya'da uçak bileti kalmamış ve hava yolu sistemi de çökmüştü. Erkenden biletini alanların oluştuğu trafik ise hava radarında görüntülendi.

Seferberlik kararı sonrası Rusya karıştı: Sınırda araç trafiği kilitlendi - Resim : 3

SINIR KAPISINDA YIĞILMA OLDU

Kara yoluyla ülkeyi terk etmek isteyenlerin ise sınır kapılarında kuyruk oluşturduğu görüldü. Rusya - Gürcistan sınırında yer alan Verhniy Lars Sınır Kapısı'nda çekildiği öne sürülen görüntülerde, yüzlerce aracın yığıldığı ve neredeyse hiç hareket edemediği görüldü. Öte yandan sosyal medyada, birçok yerde de benzer görüntülerin olduğu dikkat çekti.

Seferberlik kararı sonrası Rusya karıştı: Sınırda araç trafiği kilitlendi ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna protesto Trafik seferberlik kaçış sınır
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.