Sedat Peker askerlik yaptı mı?

Son zamanlarda Sedat Peker’in askerlik yapıp yapmadığı ile alakalı bir spekülasyon ortaya atıldı. Askerlik yapmama adına sahte çürük raporu aldığı iddia edildi. Ancak buna rağmen kendisi sessizliğini koruyordu. Bütün bu iddialara dayanamayan Sedat Peker gerçeği açıkladı. Peki, Sedat Peker askerlik yaptı mı? Sedat Peker kimdir ve ne iş yapar? Detaylar haberimizde…

26 Haziran 1971 yılında Sakarya doğmuş olup uzun süre Almanya'da yaşayan, Turancı olduğunu dile getirmekten çekinmeyen Sedat Peker’in askerlik yapıp yapmadığı bir süredir tartışılıyor. Sahte çürük raporu alarak askerden kaçtığı iddiası ortalıkta dolaşırken Sedat Peker sessizliğini bozdu. Resmi internetten sitesinden bir açıklama yaparak konuyu aydınlığa kavuşturdu. Peki, Sedat Peker askerlik yaptı mı? Sedat Peker kimdir ve ne iş yapar? Detaylar haberimizde…

1029161112

Sedat Peker resmi sitesinden yaptığı açıklamada askere gidebilmek için birçok kez başvuru yaptığını, neden askere alınmadığını ve en sonunda da çıkan Bedelli Askerlik kanunu ile askerlik görevini tamamladığını açıkladı.

İşte Sedat Peker'in resmi sitesinde yer alan o açıklama ve "Askerlik hizmetini tamamlamıştır" belgesi.

Kıymetli Dostlarım,

Son günlerde kamuoyunda askerlik durumumla ilgili birçok yayınlar yapıldı. Sizin de dikkatinizi mutlaka çektiği üzere bu yayınların tamamı birkaç merkezden yönetilen sistemli bir çalışmanın ürünüydü.

Bu konu ile ilgili daha önce yapmış olduğum birkaç açıklamam var. Ancak bir kez daha bu konu ile ilgili detaylı bir açıklama yapmamın gerekli olduğunu hissettim. (Yasal belge için de avukatlarım müracaat edip resmi belgeyi de aldılar.) Bu belgeyi de paylaşımımın hemen altında yayınlayacağım.

90’lı yılların başında gençlik olaylarından dolayı yatmış olduğum cezaevinden çıkıp askerlik şubesine gittim. Prosedür gereği herkesi olduğu gibi şahsımı da askeri hastaneye sevk ettiler.

Orada bulunan yetkililer cezaevinden yeni çıktığım için bir senelik tecil kararı uygulamaları gerektiğini söyleyip beni yolcu ettiler. Bir sene sonra vakti geldiğinde askere gitmek için tekrar hastaneye gittim.

O günki askerlik mevzuatına göre askere gitmeden önce 3 kez cezaevinde yatanların askere alınmalarının mümkün olmadığını söyleyip bana rapor verdiler.

2012 senesinde Ergenekon soruşturmasından cezaevinde yatarken askeri mevzuattaki değişiklikten dolayı 3 kereden daha çok cezaevinde yatanların askerlik yapabileceklerini öğrendikten sonra cezaevinden müracaatta bulundum.

O an cezaevinde bulunmam ve 40 yaşını geçmiş olmamdan dolayı askerliğimi bedelli olarak yaptım. Askerliğimi bedelli olarak yaptığımı kanıtlayan resmi belge de paylaşımımın hemen ekinde yer almaktadır.

BİR UMUTTUR YAŞAMAK

REİS SEDAT PEKER

22471677_10155705858145135_744350796_n_1

SEDAT PEKER KİMDİR?

Sedat Peker 26 Haziran 1971 yılında Sakarya doğmuş olup uzun süre Almanya'da yaşayan Peker, Turancı olduğunu dile getirmektedir. Peker, Turancı bir site de kurmuş ve bu site ile Turan dünyasına ulaşılarak Türk Birliği'ne katkı sağlanılacağını dile getirmiştir. 1990 yılında T. Bülent Kılıç ile kurduğu bir oto firmasının servisinin dolandırılmasından ve ortağından ayrıldıktan sonra yasadışı örgüt kurarak birçok suça karışmıştır.

sedatpeker1

1997'de Rize'de kaçakçı Abdullah Topçu'yu öldürmek suçundan savcı karşısına çıkan ve serbest bırakılan Peker'in iki adamı, aynı davadan müebbet hapse mahkûm olmuştur.

121020151523021142474_2

Tehditle tahsilat yapmak, zorla alıkoymak, adam öldürmeye azmettirmek gibi suçlardan yedi ay boyunca aranan Peker, teslim olacağını bildirerek 19 Ağustos 1998'de Romanya'dan Türkiye'ye geldi. Eylül 1998'de Peker ve adamları hakkında 7,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açildı. Bu davadan yargılandığı sırada duruşmada "Eski bir milletvekili bana mesaj göndererek, "Mahkemede fazla artistlik yapmasın.", "Her şeyi size anlatmak istiyorum çünkü ben bunları anlatmazsam şüpheli bir şekilde intihar edebilirim" dedi.

12 sanıkla birlikte çete oluşturmak suçundan yargılandığı davada, 24 Mayıs 1999'da serbest bırakıldı. 12 Mart 2005 tarihinde İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Kelebek Operasyonu ile tutuklanmış ve İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava 31 Ocak 2007 tarihinde karara bağlanarak 14 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmıştır. Peker ayrıca örgüt kurmak, tehdit, iş yeri kurşunlama, yaralama, hürriyeti tehdit, yağma ve sahte kimlik kullanma iddiasıyla İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaktadır. Ergenekon davasında silahlı terör örgütü kurma suçuyla yargılanmakta olan Peker 10 yıl hapse mahkum edilmiştir.

Sedat Peker askerlik yaptı mı? ile ilgili etiketler Sedat Peker askerlik sedat peker askerlik yaptı mı sedat peker kimdir ne iş yapar
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.