'Seçime hile karıştırmak' iddiasıyla tutuklandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'seçime hile karıştığı' iddiaları sonrasında Teksas'ta dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Seçilmiş Başkan Joe Biden'ın seçim ekibinde çalışan Rachel Rodriguez 'seçime hile karışmak' suçundan gözaltına alındı. Teksas başsavcılığından yapılan açıklamaya göre evinde arama da yapılan Rodriguez suçunu itiraf etti.

ABD'de 10 Kasım seçimleri sonrası olaylar durulmuyor. Seçimi rakibi Joe Biden'a kaptıran ve her fırsatta aslında kazananın kendisi olduğunu ve seçimlere hile karıştığını öne süren Donald Trump'ı doğrulayacak bir haber geldi.

Teksas polisi, Joe Biden'ın ekibinde yer alan Rachel Rodriguez isimli kadının seçimlere hile karıştırdığı gerekçesiyle gözaltına aldı. Güvenlik güçleri, Rodriguez'in evinde bir arama gerçekleştirdi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Rachel Rodriguez'in verdiği ifadede suçunu itiraf ettiği bildirildi.

 TEKSAS BAŞSAVCISINDAN AÇIKLAMA GELDİ: TUTUKLANDI

Öte yandan konuyla ilgili bir açıklama da Teksas Başsavcısı Ken Paxton'dan geldi. Paxton, dün yaptığı açıklamada yasadışı oy kullanma ve seçim sahtekarlığı iddiasıyla bir kadının tutuklandığını belirtti.

'Seçime hile karıştırmak' iddiasıyla tutuklandı

VİDEO İLE TESPİT EDİLDİ

Paxton'ın yaptığı açıklamaya göre San Antonio'dan Rachel Rodriguez, 10 Kasım seçimlerinde oy toplama ile ilgili bir videoda tespit edildi. Rodriguez verdiği ifadede suçunu kabul etti.

20 YILA KADAR HAPİS CEZASI ALABİLİR

Başsavcı Paxton'a göre Rodriguez, seçim sahtekarlığı, yasadışı oy kullanma, insanlara postayla oy kullanmalarına yasadışı olarak yardım etme ve yasadışı bir şekilde resmi bir oy pusulası bulundurmakla suçlanıyor. Suçlu bulunduğu takdirde 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

ABD'DE ORTALIK KAYNIYOR

Bu gelişme sonrası Trump destekçilerinin medyaya ve Biden'a karşı öfkesi artarken sosyal medyada her iki grubun çok şiddetli tartışmalar içine girdi. Ayrıca ana akım medyanın seçimlerde hile yaptığını itiraf eden Rachel Rodriguez'in Biden'ın ekibinden olduğu bilgisini ısrarla geçmedikleri görüldü.

 

'Seçime hile karıştırmak' iddiasıyla tutuklandı ile ilgili etiketler ABD seçim Joe Biden hile
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.