Seçimden önce 'Kimseyi işten çıkarmayacağım' diyen CHP'nin DEM'li adayı Ahmet Özer 550 işçiyi kovdu!

Esenyurt Belediye Başkanı seçilen CHP ve DEM'in Kent uzlaşısı adayı Ahmet Özer, seçimden önce kimseyi işten çıkarmayacağını söylemişti. Eski CHP’li başkanın birçok kişiyi ihtiyaç dışı işe aldığını ileri süren Özer, 550 kişiyi işten çıkardı.

31 Mart seçimleri geride kalırken, Esenyurt'ta yeni bir tartışma başladı. 2019'da Kemal Deniz Bozkurt ile Esenyurt Belediyesi'ni kazanan CHP, 2024'te Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ile “kent uzlaşısı” Ahmet Özer yeniden birinci parti olarak çıktı. 

Mazbatasını alıp göreve başlayan Özer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla eski yönetime sert sözlerle yüklendi.

"HIZLA İHTİYAÇ DIŞI ALIMLAR BAŞLATILMIŞ"

Eski yönetimin hızla işe alımlar yaptığını belirten Özer'in paylaşımı şu şekilde:

Seçim sürecindeki başarı ivmemiz görüldükten sonra eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde, hızla ihtiyaç dışı işe alımlar başlatılmıştır. Öyle ki bu etik ve işe uygun olmayan alımlar seçim sonuçlarının belli olduğu 31 Mart'tan sonra da devam etmiştir.

Seçimden önce 'Kimseyi işten çıkarmayacağım' diyen CHP'nin DEM'li adayı Ahmet Özer 550 işçiyi kovdu!

"KASITLI BİR DURUM"

Değerli Esenyurt halkı; biz seçim öncesi verdiğimiz "kimsenin ekmeği ile oynamayacağız" sözümüzün arkasındayız. Ancak bu kasıtlı durum kesinlikle bu kapsam içinde değildir.

"BOŞ KASA İLE DEVRALDIK. YENİ YÖNETİMİ ZORA SOKMAK İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM"

Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurtumuza zarar vermektedir. Kasıtlı bir anlayışla alınan bu yeni işe alımlar yeni yönetimi zora sokmak için atılmış bir adımdır. Dolayısıyla usûl ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak feshedilmek zorunda kalınmıştır.

SEÇİMDEN ÖNCE 'KİMSEYİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ' DEMİŞTİ

İmamoğlu’nun çağrısıyla Esenyurt’ta aday yapılan ve aslen DEM’li olan CHP’li belediye başkanı Ahmet Özer, seçimden önce kimseyi işten çıkarmayacağını söylemişti. 

Özer, göreve başladığı ilk gün 550 kişiyi işten çıkardı.

Seçimden önce 'Kimseyi işten çıkarmayacağım' diyen CHP'nin DEM'li adayı Ahmet Özer 550 işçiyi kovdu! ile ilgili etiketler CHP MHP Esenyurt İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.