Seçimden önce 700 bin Türk TikTok hesabının çalındığı ortaya çıktı

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından olan TikTok, Türkiye'yi de yakından ilgilendiren çok büyük bir güvenlik zafiyetiyle gündeme geldi. Nisan ayında Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabının çalındığı ortaya çıktı.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından olan TikTok, çoğu zaman ABD'nin güvenlik endişeleri nedeniyle getirdiği yasaklarla gündeme geliyor. Türkiye'de de çok popüler olan TikTok, güvenlik konusunda sürekli tartışma yaratmış bir platform.

700 BİN TÜRK TİKTOK HESABI ÇALINDI

Forbes'in haberine göre, Nisan 2023'te Türkiye'deki 700 bin TikTok hesabı çalındı. Bu güvenlik zafiyetinden daha da önemlisi, TikTok'un güvenlikten sorumlu yöneticisi Kim Albarella'ya sistemdeki zaafiyetin geçen yıl iletildiği ama TikTok'un maliyetler nedeniyle adım atmadığı öne sürüldü.

TEK KULLANIMLIK ŞİFRELERE ÜÇÜNCÜ KİŞİLER ERİŞEBİLİYOR

TikTok'un güvenlik adımlarından olan tek kullanımlık şifrelerin üçün taraf kişiler tarafından görülebildiği belirtilirken, skandalın ortaya çıkmasına rağmen, TikTok'un üçüncü kişilerin kullanabildiği "tek kullanımlık şifre" mekanizmasını kaldırmadığı görüldü.

SEÇİMDEN ÖNCE OLMASI DİKKAT ÇEKTİ

Türkiye'de 700 bin hesabın siber saldırıya uğramasının hemen seçimden önceki döneme denk gelmesi de dikkat çekti. Bu saldırıyı kimin ya da kimlerin, kim adına gerçekleştirdiği ise bilinmiyor.

Nisan 2023'teki saldırının TikTok'taki en büyük güvenlik zaafiyeti olduğu belirtildi. Daha önce platformda bu boyutta bir hesap çalma vakasının yaşanmadığı vurgulandı.

Seçimden önce 700 bin Türk TikTok hesabının çalındığı ortaya çıktı ile ilgili etiketler TikTok Güvenlik Türkiye Forbes
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.