Seçim sonrası maskeler düştü! Oy yoksa konteyner ev yok

CHP milletvekili aday adayı Bayram Fırat Dayanıklı’nın işlettiği bir okulda başlatılan depremzedeler için konteyner kent projesi seçim sonrası iptal edildi. Kampanya kapsamında öğrenci velilerinden toplanan paralar hesaplara iade edildi.

Deprem bölgesinde Cumhur İttifakı'na verilken oy oranının yüksekliği nedeniyle CHP'lilerin depremzedelere olan öfkesi dinmek bilmiyor. Ünlü isimlerden sıradan vatandaşlara kadar birçok CHP'li isim sosyal medyadan depremzedelere hakaret etti. Şimdi ise depremzedeler için başlatılan bir konteyner kent projesi seçim sonrası CHP'li Bayram Fırat Dayanıklı'nın aldığı kararla iptal edildi.

‘BİR UMUT BİR YUVA’ OLACAKTI

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki TED Koleji öğrencileri de deprem bölgesine konteyner kent kurmak için ‘Bir Umut Bir Yuva’ isimli bir kampanya başlattı. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin başlattığı kampanyaya CHP’li Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası da katıldı.

BAĞIŞLAR TOPLANDI

Mart ayında başlatılan kampanya için öğrenci velilerinden okul aile birliği hesabına bağış toplanmaya başladı. Kolejde eğitim gören yaklaşık 750 öğrencinin velisi, deprem bölgesinde konteyner kent kurulumu için okul aile birliğinin hesabına bağışta bulundu. Deprem bölgesinde kurulması planlanan konteyner kentte kolejdeki gönüllü öğretmen ve öğrenciler çeşitli etkinlikler düzenleyerek depremzede çocukların yanında duracaktı.

SEÇİMDEN SONRA İPTAL

Konteyner kentin deprem bölgesine kurulmasını bekleyen öğrenci ve veliler, seçimin hemen ardından kolej yönetiminden aldıkları mesajla şoka uğradı.

Yeni Şafak'tan Yusuf Özdemir'in haberine göre; Kolej yönetimi, 14 Mayıs’ta yapılan seçimin ertesi günü, konteyner kent projesinin iptal edildiğini velilere iletti. Kampanya kapsamında toplanılan paralar ise velilerin hesaplarına iade edildi. Durumdan rahatsız olan veliler, kolej yönetiminin aldığı karara tepki gösterdi.

CHP’Lİ YÖNETİCİ KARARI VERDİ

Öğrencilerin yardımlaşma duygusuyla başlattığı projeyi iptal eden kararın, Çorlu TED Koleji sahibi CHP Tekirdağ milletvekili aday adayı Bayram Fırat Dayanıklı tarafından alındığı, CHP’li Çorlu Belediyesi ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın da projenin paydaşlarından olduğu öğrenildi.

VELİLER ŞAŞKIN

Veliler, kolej yönetiminin seçimden bir gün sonra aldığı skandal kararın hem çocuklarını hem de kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Çorlu TED Koleji tarafından Mart ayında başlatılan ‘Bir umut Bir yuva’ isimli kampanya duyurusunda şu ifadeler yer almıştı: “Okul aile birliğimizin hesabına yapacağınız bağışlarla destek olabilirsiniz’ ifadeleri yer alırken, seçimin hemen ardından velilere gönderilen ikinci mesajda ise ‘Sayın velilerimiz öğrencilerimizin başlattığı ‘Konteyner Kent Yaşam Alanı’ projemizi hayata geçiremediğimizi bilgilerinize sunarız.”

KAYNAK:YENİ ŞAFAK

Seçim sonrası maskeler düştü! Oy yoksa konteyner ev yok ile ilgili etiketler Çorlu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.