Ajax 22 milyon euroluk Sebastian Haller'i UEFA listesine eklemeyi unuttu!

Ajax tarihinin en pahalı transferi olan Fildişi Sahilli santrfor Sebastien Haller, Hollanda ekibinin UEFA Avrupa Ligi maçlarında forma giyemeyecek. Bonservisine 22 milyon euro ödenen ancak Avrupa listesine "yanlışlıkla" yazılmayan futbolcu için yapılan itirazlar sonuç vermedi.

Hollanda devi Ajax, devre arasında West Ham United'dan 22 milyon euro bonservis ödeyerek transfer ettiği yeni golcüsü Sebastian Haller'i UEFA Avrupa Ligi listesine eklemeyi unuttu! Amsterdam ekibi bu tarihi hatanın telafisi için UEFA'ya başvuruda bulundu ancak Avrupa futbolunun patronu "Hatadan dönüş yok" cevabıyla Ajax'ı geri çevirdi.

UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turuna kalan Ajax, Fransa'da şampiyonluğa koşan Lille takımıyla eşleşmişti. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'in forma giydiği Lille ile oynayacakları maçın UEFA kayıt listesini 2 Şubat tarihinde teslim eden Kırmızı-Beyazlılar korkunç bir hata yaptı. UEFA'ya verilen listede Fildişi Sahilli santrfor ile bir diğer yeni transfer, Sevilla'dan kiralanan orta saha oyuncusu Oussama Idrissi yoktu.

Hatayı fark eden Ajax yetkilileri artık çok geç kalmıştı. Ertesi gün hemen UEFA'ya müracaat edildi ancak UEFA vugün kulübe gönderdiği yazıda ret cevabı verdi. Kulübün sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ajax'taki bir idari hata nedeniyle, forvet, 2 Şubat Salı gününe kadar ibraz edilmesi gereken Avrupa Ligi oyuncuları listesine kaydedilmedi. 8 Ocak'ta West Ham United'dan Ajax'a gelen oyuncu (Haller), lig ve kupa maçlarında oynayabilir.

Haller'ı oynamaya uygun hale getirme girişimlerine rağmen kulüp Perşembe akşamı UEFA'dan Haller'in eklenmeyeceğine dair son bir mesaj alındı. Diğer hücum oyuncusu Oussama Idrissi ise Avrupa Ligi'nde forma giyebilecek."

Ajax 22 milyon euroluk Sebastian Haller'i UEFA listesine eklemeyi unuttu! ile ilgili etiketler Ajax UEFA Avrupa Ligi West Ham United Sebastien Haller
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.