Schengen vize ücretlerine zam geliyor! Schengen vize ücretleri ne kadar?

Türk vatandaşlarına son birkaç senedir uygulanan Shengen vizesi işkencesi devam ederken bir kötü haber daha geldi. Shengen vize ücretleri yaklaşık yüzde 12 oranında zamlanıyor. Zamlı fiyat bu ay içerisinde uygulanmaya başlayacak. İşte detaylar...

Schengen vize ücretlerine zam geliyor.

Schengen vize ücretlerine zam geliyor! Schengen vize ücretleri ne kadar?

Avrupa Komisyonu, Schengen vize ücretine yapılacak zam söylentilerini doğruladı. Vizenin maliyetlerinin arttığını ifade eden komisyon haziran ayında yaklaşık yüzde 12 artışa gidileceğini duyurdu.

SCHENGEN VİZESİ NE KADAR?

Buna göre, Schengen vizesi için temel ücret yetişkinler için 80 Euro'dan 90 Euro'ya, çocuklar için ise 40 Euro'dan 45 Euro'ya yükselecek.


Euronews'te yer alan bilgilere göre, fiyat artışından üye ülkelerdeki enflasyonu sorumlu tutan komisyon, diğer ülkelerdeki vize ücretleriyle karşılaştırıldığında ücretlerin hala "nispeten düşük" olduğunu belirtiyor.

Schengen vize ücretlerine zam geliyor! Schengen vize ücretleri ne kadar? ile ilgili etiketler ekonomi Seyahat zam Schengen Vizesi
GÜNÜN VİDEOSU

Sokak köpekleri yasasına karşı çıkan imamın konuşması gündem oldu!

Hayvan sevgisi üzerine paylaşımlar yaparak geniş bir takipçi kitlesine sahip Mustafa Efe son zamanlarda sokak hayvanlarıyla ilgili yaşanan olaylar hakkında açıklama yaptı. Mustafa Efe yetkililere seslenerek uyutmak adı altında sokak hayvanlarını öldürülmesini içeren yasadan vazgeçilmesini istedi.