Beşiktaş Belediyesi sınavsız memurluk dağıttı!

Sayıştay'ın mali denetim raporlarında CHP'li Beşiktaş Belediyesi'nin özel kalem müdürlüğü üzerinden bazı kişilere sınavsız memurluk verdiği ortaya çıktı.

Sayıştay’ın 2019 yılı mali denetim raporları, özel kalem müdürlüğü üzerinden bazı kişilere nasıl sınavsız memurluk ve unvan dağıtıldığını gözler önüne serdi.

CHP'li Beşiktaş Belediyesi'nde bazı isimlerin açıktan atama yoluyla sınavsız şekilde memur olduğu ortaya çıktı. Raporlara göre, belediyenin özel kalem müdürlüğüne atanan isimler, kağıt üzerinde bir görevde görünüp herhangi bir sınava girmeden memur oldu.

Aynı raporda; özel kalem müdürlüğü üzerinden 2014 yılında bir, 2015 yılında iki, 2017 yılında iki, 2019 yılında bir kişi sınavsız bir şekilde memur olarak atandığı gözler önüne serildi.

Beşiktaş Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğüne açıktan atama yoluyla atanan ve memuriyete geçirilen personele ilişkin bilgiler şu şekilde;

''1. 05.05.2014 açıktan atanma yoluyla özel kalem müdürü olarak atanan bir kişi, 04.09.2014 tarihinde memur kadrosuna sınavsız bir şekilde atanmıştır.

2. 04.09.2014 tarihinde açıktan atama yoluyla özel kalem müdürü olarak atanan bir kişi, 23.01.2015 tarihinde memur kadrosuna sınavsız bir şekilde atanmıştır.

3. 23.01.2015 tarihinde açıktan atama yoluyla özel kalem müdürü olarak atanan bir kişi, 05.05.2015 tarihinde memur kadrosuna sınavsız bir şekilde atanmıştır.

4. 05.05.2015 tarihinde açıktan atanma yoluyla özel kalem müdürü olarak atanan bir kişi, 01.06.2017 tarihinde Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak şef kadrosuna sınavsız bir şekilde atanmıştır.

5. 02.06.2017 tarihinde açıktan atanma yoluyla özel kalem müdürü olarak atanan bir kişi, 15.08.2017 tarihinde Mahalli İdareler Personelinin Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik hükümlerine aykırı olarak mühendis kadrosuna sınavsız bir şekilde atanmıştır.

6. 07.06.2018 tarihinde açıktan atama yoluyla özel kalem müdürü olarak atanan bir kişi, 19.04.2019 tarihinde memur kadrosuna sınavsız bir şekilde atanmıştır.

Özel kalem müdürlüğüne yapılan atamalarda; öncelikle Belediyede çalışan memurların ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurların tercih edilmesi, belirtilen kadrolara atananların bir seçim dönemi boyunca çalıştırılması esasının dikkate alınması, bu kadronun memuriyete sınavsız atama yolu haline getirilmemesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği esaslarına tabi olan memur kadrolarına atanmanın bir yolu olarak görülmemesi ve ayrıca kanun önünde eşitlik ve kamu görevine girmede eşitlik ve liyakat ilkesine aykırı bir durumun oluşturulmaması gerekmektedir.''

SAYIŞTAY RAPORUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ... (SAYFA 95)

 

 

 

Beşiktaş Belediyesi sınavsız memurluk dağıttı! ile ilgili etiketler Beşiktaş memur Sınav Sayıştay beşiktaş belediyesi özel kalem müdürü atama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.