Sayıştay raporları ortaya koydu: Zam var kar yok! İmamoğlu, İSPARK'ı iflas noktasına getirdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediyecilikteki başarısızlığı raporlara da yansıdı. Sürekli zam yapılmasına rağmen kar edemeyen İSPARK iflas noktasına geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 2019 yılında CHP'ye geçtiğinden bu yana daha iyi hizmetleri ve gelişmeyi bir kenara bırak, adeta zamanda geri gitti. Çöp yığınları, toplu taşımadaki aksaklıklar derken şimdi de İSPARK ile ilgili raporlar ortaya çıktı.

Bir dönem 4 milyar euro değer biçilen İSPARK, zarar etmeye başladı.

İSPARK'IN KÖTÜ DURUMU SAYIŞTAR RAPORLARIN YANSIDI

İBB iştiraki İSPARK, son yıllarda faaliyet zararı açıklarken şirketin idari yönetimi ve mali tabloları İBB Denetim Komisyonu ve Sayıştay raporlarına da yansıdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar, İBB iştiraki İSPARK'ın hukuken ve teknik olarak iflas ettiğini açıkladı.

29 MİLYON TL ZARAR

İBB iştiraki İSPARK'ın geçen yılki faaliyet zararının 29 milyon 918 bin lira, öz kaynaklar toplamının ise eksi 17 milyon 594 bin lira olduğu belirtildi.

İSPARK, 2012 ve 2013 yıllarında 4 milyar euroluk değere ulaşırken 2019 yılında yapılan seçimlerde 101 bin araçlık park kapasitesine sahipti.

2022 yılı faaliyet raporlarına göre İSPARK'ın 123 bin araç kapasitesine sahip olduğu ve 10 bini inşa halinde 2 bini ise ihale sürecinde olmak üzere toplam 12 bin araçlık yatırımın sürdüğü de kaydedildi.

Raporda sermaye ve yedek akçeler toplamının tamamının karşılıksız kalarak eksi bakiye verdiğinin altı da çizildi.

CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yönetiminde üç İSPARK genel Müdürü değişti.

Sayıştay raporları ortaya koydu: Zam var kar yok! İmamoğlu, İSPARK'ı iflas noktasına getirdi!

"ÖZ KAYNAKLAR BİLE BİTMİŞ"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi Hukuk Komisyonu Başkanı olan ve dönemlik çalışan Denetim Komisyonuna da başkanlık yapan Muhammet Kaynar, İSPARK'ın mali tablolarına değinerek şu ifadeleri kullandı:

"İSPARK'ın 2018'de faaliyet karı 707 bin 238 lira. 2022'de ise faaliyet zararı 29 milyon 918 bin lira. 2018'de öz kaynaklar toplamı 52 milyon 410 bin lira. 2022'de öz kaynaklar toplamı ise maalesef eksi 17 milyon 594 bin lira. Hukuken, teknik olarak iflas durumunda. Öz kaynakları ekside olan bir şirketin aslında iflasını talep etmesi gerekiyor. Bu şirketin 2022 yılı sonu itibarıyla 308 milyon 622 bin lira da borcu bulunuyor."

Resmi verilere göre şirketin 2018’deki personel sayısının 2 bin 237 olduğunu, 2021'de toplam personel sayısının 2 bin 465’e yükseldiğini aktaran Kaynar, aynı dönemde alt kiralamalar sebebiyle otopark sayısının da düştüğünü vurguladı.

Şirketin 2019'dan Haziran 2023'e kadar 1092 kişiyi işten çıkardığını söyleyen Kaynar, bu işçilerden 38'ine kesinleşen mahkeme kararına rağmen işe iade edilmediğini için şirket kasasından 1 milyon 146 bin lira ödeme yapıldığını, ayrıca 39 kişiye de 1 milyon 561 bin lira boşta geçen süre tazminatı ödendiğini bildirdi.

Sayıştay raporları ortaya koydu: Zam var kar yok! İmamoğlu, İSPARK'ı iflas noktasına getirdi! ile ilgili etiketler İSPARK İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.